Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uskok sumnjiči Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pravnu osobu u slučaju Fimi medija, a osumnjičeni su i bivši glasnogovornik stranke Ratko Maček te bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak.


USKOK je i službeno osumnjičio HDZ kao pravnu osobu u slučaju Fimi medija, a uz pravnu osobu nalog za provođenje istrage na kojemu se do sada nalazilo 17 osoba, dopunjen je imenima bivšega glasnogovornika stranke Ratka Mačeka i bivšega glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka.

Vezani članci Slika nije dostupna Obustavljena istraga protiv Ivana Jarnjaka! Slika nije dostupna Tko je Mladen Bajić, čovjek koji je preživio sve strukture?

Potvrdili su to za Novu TV pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Gredelj i odvjetnik Ive Sanadera. Kažu kako je proširena istraga protiv stranke, ali i pojedinih dužnosnika o crnim fondovima.

Navedene osobe tereti se za financiranje kampanja iz 2003. do 2007. godine novcem iz crnih fondova. Od visokopozicioniranog člana HDZ-a doznajemo kako se radi o iznosu od oko 30 milijuna kuna.

Do kasnih večernjih sati trajali su sastanci u središnjici HDZ-a, a predsjenica stranke Jadranka Kosor jutros je održala konferenciju za novinare. Kazala je kako su dobili obavijest o proširenju istrage, ali da to neće poljuljati borbu protiv korupcije.

'HDZ je i dalje čvrsta stranka, prva koja je povela Hrvatsku u borbi protiv korupcije', rekla je Kosor. 'Možemo se vratiti i u barake na Jarunu, ali nećemo dopustiti da se stranka uruši'. 

Kosor je kazala i kako vjeruje da USKOK i DORH korektno odrađuju svoj posao te da daje potporu Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu u svim smjerovima u borbi protiv korupcije.