Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 30 milijuna kuna

USKOK sumnjiči HDZ za krađu čak 30 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskok sumnjiči Hrvatsku demokratsku zajednicu kao pravnu osobu u slučaju Fimi medija, a osumnjičeni su i bivši glasnogovornik stranke Ratko Maček te bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak.

USKOK je i službeno osumnjičio HDZ kao pravnu osobu u slučaju Fimi medija, a uz pravnu osobu nalog za provođenje istrage na kojemu se do sada nalazilo 17 osoba, dopunjen je imenima bivšega glasnogovornika stranke Ratka Mačeka i bivšega glavnog tajnika stranke Ivana Jarnjaka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Potvrdili su to za Novu TV pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Gredelj i odvjetnik Ive Sanadera. Kažu kako je proširena istraga protiv stranke, ali i pojedinih dužnosnika o crnim fondovima.

Navedene osobe tereti se za financiranje kampanja iz 2003. do 2007. godine novcem iz crnih fondova. Od visokopozicioniranog člana HDZ-a doznajemo kako se radi o iznosu od oko 30 milijuna kuna.

Do kasnih večernjih sati trajali su sastanci u središnjici HDZ-a, a predsjenica stranke Jadranka Kosor jutros je održala konferenciju za novinare. Kazala je kako su dobili obavijest o proširenju istrage, ali da to neće poljuljati borbu protiv korupcije.

'HDZ je i dalje čvrsta stranka, prva koja je povela Hrvatsku u borbi protiv korupcije', rekla je Kosor. 'Možemo se vratiti i u barake na Jarunu, ali nećemo dopustiti da se stranka uruši'. 

Kosor je kazala i kako vjeruje da USKOK i DORH korektno odrađuju svoj posao te da daje potporu Mladenu Bajiću i Dinku Cvitanu u svim smjerovima u borbi protiv korupcije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene