Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Materijalna šteta

Urušio se strop na pedijatriji u Vinogradskoj bolnici: Oglasila se bolnica

Urušen strop u Vinogradskoj - 1
Urušen strop u Vinogradskoj - 1 Foto: KBC Sestre milosrdnice
U srijedu u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice. O svemu se oglasila bolnica.

U srijedu navečer došlo je to urušavanja dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice.

Dežurno tehničko osoblje KBC-a odmah je pristupilo pregledu, uklonjen je dio ploča spuštenog stropa te se izvršilo podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza.

O tome što se dogodilo i kakve će posljedice imati za pacijente, oglasila se bolnica.

Pročitajte i ovo Preduge liste čekanja na zdravstvene preglede: Ilustracija - 3 Problem lista čekanja Put do pregleda duži od 760 dana: Pacijenti se zbog teškoća javljaju udrugama diljem Hrvatske

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"15. veljače u ranim večernjim satima došlo je do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice. Dežurno tehničko osoblje KBC-a odmah je pristupilo pregledu te je utvrđeno da je došlo do popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala. Odmah je uklonjen dio ploča spuštenog stropa te se izvršilo podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza.

Urušen strop u Vinogradskoj - 1 Urušen strop u Vinogradskoj - 3 (Foto: KBC Sestre milosrdnice)

U tijeku je uklanjanje spuštenog stropa cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju nakon čega će se pristupiti djelomičnoj zamjeni, ojačanju i pričvršćenju energetskog kanala. Napravit će se i pregled energetskih kanala cijele etaže kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinike.

Ovdje se radi o progresivnoj šteti uzrokovanoj potresom obzirom da je potres uzrokovao njihanje i pomak energetskog kanala koje je oslabilo nosače.

Pročitajte i ovo Obnova zagrebačkih bolnica - 3 Novo usporavanje Novootkriveni karcinomi nakon epidemije: "Sve ih je više u poodmaklom stadiju bolesti"

Važno je naglasiti da nakon pojave ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju nema ozlijeđenih pacijenata niti zdravstvenih djelatnika Klinike te da je isti uzrokovao isključivo materijalnu štetu koja će se sanirati u roku 48 sati.

Urušen strop u Vinogradskoj - 1 Urušen strop u Vinogradskoj - 2 (Foto: KBC Sestre milosrdnice)

Djeca koja zahtijevaju nastavak bolničkog liječenja bit će razmještena u prostorije Klinike za pedijatriju za koje je utvrđeno kako nema opasnosti od novih ulegnuća stropa kao i u prostore dječjeg odjela Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, dok će djeca koja su pred završetkom liječenja i u dogovoru s roditeljima biti otpuštena kućama uz kontinuiranu telefonsku komunikaciju roditelja s nadležnim liječnicima.

Kontrolni pregledi zdravstvenog stanja djece otpuštene kućama zakazani su već za idući tjedan", navode u priopćenju iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene