Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekt rekontrukcije

"Strogo zabranjeno približavanje!" Urušio se dio povijesnih zidina, za sve krivi radovi na obnovi?

Iločke zidine
Iločke zidine Foto: Facebook (Grad Ilok)
Urušilo se desetak metara iločkih zidina u noći sa srijede na četvrtak. U tijeku je projekt obnove zidina, Žitnice, Podrumareve kuće i Franjevačkog samostana.

Grad Ilok na svojem je profilu na Facebooku upozorio građane da ne prilaze zidinama Iločke utvrde zbog opasnosti od urušavanja. U noći sa srijede na četvrtak urušilo se desetak metara zidina.

Riječ je o utvrdi koja datira iz 15. stoljeća, a važna je povijesna obrambena fortifikacija. 

Pročitajte i ovo Reportaža Matee Ćorić iz Iloka - 4 KAKO SU IZGLEDALE KUĆE NAKON RATA Pokušajte ne zaplakati: Dirljiva priča novinarke Dnevnika Nove TV Matee Ćorić iz rodnog Iloka - "Što su mi napravili od imanja, majko sveta"

Zasad nema službenog objašnjenja o razlozima urušavanja, ali su na zidinama u tijeku radovi, pa se pretpostavlja da se zid urušio upravo zbog njih. U Gradu Iloku nitko se nije javljao na naše pozive. 

Projekt Rekonstrukcija zidina, zgrade Žitnice, Podrumareve kuće i Franjevačkog samostana u Iloku trebao bi završiti do početka lipnja. 

Pročitajte i ovo Dubrovačke zidine - 2 ZIMI PRAZAN, LJETI PUN Biser Jadrana zimi nudi posebne pogodnosti za obilazak velike atrakcije: U siječnju i veljači cijena je 50 posto povoljnija

Građani revoltirani rušenjem ispod objave Grada na Facebooku negoduju zbog provedbe projekta. Uvjereni su da je do kolapsa došlo zbog građevinskih radova, u komentarima svoje nezadovoljstvo pokazuju ističući kulturocid, devastaciju simbola grada, uništenje kulturne baštine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene