Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rupa se i dalje širi

Urušilo se tlo u dvorištu zgrade u Samoboru: Sve službe su na terenu, stanari evakuirani

Tlo se urušilo i rupa se dalje širi u dvorištu stambene zgrade u Samoboru. Sve službe su na terenu, a stanari su evakuirani.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je na Twitteru o urušavanju tla u dvorištu stambene zgrade u Samoboru. "Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade.", napisali su.

Pregledom je utvrđeno da se radi o tlu površine 20 metara kvadratnih koje se nalazi sa stražnje strane zgrade. Najdublja točka iznosi oko 270 centimetara. "Vide se kanalizacijske cijevi. Zgrada je sagrađena prije otprilike pet godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade.", dodali su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija je nemoćna Ruševna kuća naslonila se na njihovu, a vlasnica, koja je na sudu s Gradom, odbija je srušiti: "Imamo bebu staru šest mjeseci pa nam je stres još veći"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pukotina duga 20 metara FOTO/VIDEO Zbog klizišta i naginjanja zgrade u Zagrebu stanari napustili zgradu: Civilna zaštita objavila snimku iz zraka

Tri obitelji stanuju u zgradi. Evakuirano je svih 11 stanara zgrade te su pronašli privremeni smještaj. Na terenu su sve službe. "Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci JVP Samobor, gradonačelnica Samobora, načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, HEP-a i Plinare, a u jutarnjim satima na teren će izaći građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide", naveli su.

"Jučer, 19. veljače oko 23.50 sati na području Samobora u Ulici Lešće, u dvorištu stambene zgrade iz neutvrđenog razloga došlo je do urušavanja tla površine oko 20m2 u dubinu do pet metara te je došlo puknuća betonskog zida dvorišne ograde. Na mjesto događaja izašle su druge nadležne službe dok ozlijeđenih osoba nije bilo", navela je PU zagrebačka.

Stanari nisu bili raspoloženi za izjave. Danas je tamo bila i samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, koja je reporterki Dnevnika Nove TV Valentini Baus rekla kako je utvrđeno da nije riječ o klizištu te da je objekt siguran.

"Stanari su napustili objekt zbog svoje sigurnosti i sada je utvrđeno da je objekt siguran, samo treba sanirati cijev odvodnje", rekla je Škrobot. Kaže da još nemaju točne informacije zbog čega se to dogodilo. "Mi smo ponudili još noćas smještaj za stanare, za svaki slučaj. Dok se ne sanira cijev odvodnje stanari će biti van objekta", kazala je Škrobot.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene