Stožer civilne zaštite javio je o klizištu u Gornjem Vrapču u Zagrebu. Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je snimku klizišta iz zraka.

Galerija Klizište u Gornjem Vrapču - 3 Klizište u Gornjem Vrapču - 7 Klizište u Gornjem Vrapču - 6 +3 Klizište u Gornjem Vrapču - 5

"ŽC 112 Zagreb je zaprimio dojavu da je u Gornjem Vrapču zbog radova na susjednoj parceli došlo do aktiviranja klizišta i naginjanja zgrade", napisali su na Twitteru. 

Vezani članci Obilne kiše pokrenule klizišta u Japanu 20 osoba nestalo nakon što su obilne kiše pokrenule klizišta u Japanu Vinko Lalek HSP-ovac zbog predizbornog obećanja postao hit na društvenim mrežama

Obavijestili su policiju, vatrogasce, sudskog vještaka za klizišta i Državni inspektorat. Stanari su napustili zgradu.

"Utvrđeno je da se radi o pukotini dužine 20 metara i procjepa 2,5 metra. Obavit će se zatrpavanje oštećenja kamenjem i bit će zabijeni čelični stupovi kao prevencija i zaštita od mogućih daljnjih oštećenja", dodali su.

Inspekcija bila na terenu

Iz zagrebačke policije za DNEVNIK.hr rekli su da je inspekcija bila na terenu te da su odradili pregled. "Utvrdili su da nema daljnje ugroze", dodali su.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH objavilo je na Facebooku kako su na lokaciji aktiviranja klizišta u Gornjem Vrapču, djelatnici Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH obavili mapiranje i snimanje klizišta bespilotnom letjelicom. Dežurstvo Operativnog centra civilne zaštite obavillo je rezervaciju zone letenja u Hrvatska kontrola zračne plovidbe - Croatia Control, naveli su na Facebooku.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju