Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o racionalizaciji uprave

Urša Raukar: "Očekujemo da svi pročenici i direktori Holdinga stave svoj mandat na raspolaganje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Urša Raukar iz platforme Možemo! najavila je kako u slučaju da Tomislav Tomašević postane novi gradonačelnik Zagreba, očekuju da svi gradski pročelnici, direktori i uprava Holdinga stave svoje mandate na raspolaganje.

Urša Raukar najavila je reviziju financijskih ugovora s vanjskim suradnicima, ali i detaljan pregled svih radnih odnosa i racionalizaciju gradske uprave.

Pročitajte i ovo Možemo je predstavilo svoje ideje - 3 Najavili smjenu Turudića Tomašević i Benčić predstavili 13 poteza koje planiraju učiniti ukoliko preuzmu vlast Konferencija za medije Možemo i Nove ljevice o obnovi Banovine - 4 PREDSTAVLJAJU KOORDINATORE Možemo! ide samostalno na izbore: "Da sam ja na Milanovićevu mjestu..."

"Dosta je s upravljanjem kojeg vodi isključivo jedan čovjek, dosta je upravljanja gdje je korupcijska hobotnica toliko evidentna i jaka i dosta je upravljanja koje je financijski štetno za grad. Revidirat će se svi financijski ugovori, ugovori s vanjskim suradnicima, pregledat će se svi radni odnosi i svi koji su na svoja mjesta došli bez stručne spreme, naravno da će biti preusmjereni po svojim kvalifikacijama tamo gdje pristaju. Mi smo politička opcija, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, koja će racionalizirati Gradsku upravu, nećemo imati 27 gradskih ureda koje nemaju ni ogromni europski gradovi, nego ih svesti na otprilike 15-16. Otvorit ćemo i Ured za poslijepotresnu obnovu koji je već odavno trebao postojati, za sugrađane za koje nitko ne brine”, najavila je Raukar gostujući u programu N1 televizije

Na pitanje što u slučaju da netko neće željeti dati mandat na raspolaganje, rekla je da postoje rješenja za takve situacije bez ikakvih šteta za grad. 

"Vjerujem ipak da će svima biti jasno da je poštenije i bolje dati mandat na raspolaganje, smatram da je to elementarna demokratska potreba”, rekla je Raukar. 

Podsjetimo, Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Zagreba i desna ruka pokojnog gradonačelnika Milana Bandića u emisiji Specijal Nove TV u izbornoj noći otkrio je čime će se dalje baviti u životu. Više pročitajte ovdje

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene