Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Andrije Jarka

Milanović i Banožić susrest će se već u utorak: "S obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju"

Aktualno Galerija Andrija Jarak - 2 Andrija Jarak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 1 Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 2 Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 3 Nastavak sukoba u vojnom vrhu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Andrija Jarak - 1 Galerija 1/6 >>
Nastavljaju se sukobi na frontu Milanović-Banožić. Nova prilika za susret ministra i predsjednika Republike je već u utorak. Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost sastat će se za osam dana, a tada će svi akteri biti za istim stolom.

Naime, i Milanović i Banožić su najavili da će u utorak sudjelovati na 30. godišnjici prisjećanja na žrtvu vukovarskog naselja Lužac.

Reporter Andrija Jarak rekao je da je za očekivati da će rezultati inspekcijskog nalaza biti gotovi za nekoliko dana.

"S obzirom da se radi o izvanrednom nadzoru za očekivati je da završi za nekoliko dana. Nadzor provodi glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović. Izvješće će biti predano ministru obrane i načelniku Glavnog stožera. Zakonski rok za očitovanje je petnaest dana. Kako doznajemo nadzor se odnosi na rad i odluke načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja, a provjerit će se oko 130 njegovih odluka i zapovijedi kako bi se utvrdilo ima li u njima nekih nepravilnosti.

Dakle inspekcija mora napraviti uvid u sve akte i nakon toga napraviti zapisnik. Izvanredni nadzor zatražio je ministar obrane Banožić. Ukoliko bude nekih nepravilnosti ministar može zatražiti njegovo razrješenje ali ga ne može smijeniti. To može učiniti isključivo predsjednik Milanović kao vrhovni zapovjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna problemi u vojsci Oglasio se MORH: "Milanović je poslao vojsku u BiH bez papirologije. Spriječili smo međunarodni skandal"

Pročitajte i ovo Robert Hranj - 1 reagirao na priopćenje MORH-a Hranj odgovorio Banožiću: "Na temelju više grubih neistina u potpunosti se iskrivljuje situacija". Javio se i Milanović

Za osam dana sastat će se Vijeće za obranu i nacionalnu sigurnost. Tad će svi akteri biti za istim stolom, no s obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju. Predsjednik javno govori da ministar nije dorastao svom poslu, premijer uzvraća da nakon te izjave ministar ima njegovu još veću podršku i povjerenje. Valjda će si sve reći na tom sastanku.

Samo da završi prije velike obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara da napokon izvještavamo o ulozi i značaju grada heroja a ne o nekim sukobima ili odvojenim kolonama čemu smo nažalost, ne tako davno svjedočili", zaključuje Andrija Jarak.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene