Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već je ranije izrazila stav o novoj aferi u Hrvatskoj vojsci u kojoj su trojica pilota u zrakoplovu HRZ-a prevozili švercera oružjem, a iz njezina Ureda sada su se opširnije osvrnuli na ovaj slučaj nazvavši ga nedopustivim i neprihvatljivim.


Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oštro je osudila slučaj trojice hrvatskih vojnih pilota koji su helikopterom prevezli švercera oružjem rekavši da neće dopustiti da mala skupina ljudi baca ljagu na oružani sustav.

Iz njezina Ureda na upit DNEVNIK.hr-a opširnije su se osvrnuli na skandal i istaknuli da Predsjednica ovakve slučajeve smatra ''neprihvatljivim i nedopustivim i izražava zabrinutost što je do takvih događaja uopće moglo doći''.

Slika nije dostupna Zadarska policija otkrila nove detalje skandala u vojsci: Nakon švercera oružjem i trojice pilota, prijavljena još dva civila

Helikopter na pisti (Foto: Dnevnik.hr) Afere u hrvatskoj vojsci: Helikopterom lovili vepra, popili pa se nedolično ponašali nakon hodočašća...

Ured Predsjednice dodaje da se ovakvi postupci ne mogu tolerirati. ''Upravo kako bi se sačuvao ugled Hrvatske vojske, čiji pripadnici u ogromnoj većini svoje dužnosti obnašaju časno, profesionalno i besprijekorno, moraju se razjasniti sve pojedinosti ovog događaja, uključujući i eventualne propuste u crti vođenja i zapovijedanja'', ističu. Dodaju da je, uz kaznenu, potrebno utvrditi i stegovnu odgovornost pripadnika Hrvatske vojske.

U odgovoru iz Ureda Predsjednice naglašavaju da hrvatska javnost nema razloga za zabrinutost te da ''postupci nečasnih pojedinaca ne mogu narušiti teško stečeni ugled Hrvatske vojske'', a da će Predsjednica inzistirati na utvrđivanju svih propusta u ovom slučaju, kao i na njihovu sankcioniraju.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju