Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozili švercera oružjem

Ured predsjednice oštro osuđuje aferu s pilotima Hrvatske vojske: ''Nečasni pojedinci ne mogu narušiti ugled HV-a''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović već je ranije izrazila stav o novoj aferi u Hrvatskoj vojsci u kojoj su trojica pilota u zrakoplovu HRZ-a prevozili švercera oružjem, a iz njezina Ureda sada su se opširnije osvrnuli na ovaj slučaj nazvavši ga nedopustivim i neprihvatljivim.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oštro je osudila slučaj trojice hrvatskih vojnih pilota koji su helikopterom prevezli švercera oružjem rekavši da neće dopustiti da mala skupina ljudi baca ljagu na oružani sustav.

Iz njezina Ureda na upit DNEVNIK.hr-a opširnije su se osvrnuli na skandal i istaknuli da Predsjednica ovakve slučajeve smatra ''neprihvatljivim i nedopustivim i izražava zabrinutost što je do takvih događaja uopće moglo doći''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HELIKOPTEROM PREVOZILI ŠVERCERA Zadarska policija otkrila nove detalje skandala u vojsci: Nakon švercera oružjem i trojice pilota, prijavljena još dva civila

Pročitajte i ovo Helikopter na pisti (Foto: Dnevnik.hr) ministar se ispričava Afere u hrvatskoj vojsci: Helikopterom lovili vepra, popili pa se nedolično ponašali nakon hodočašća...

Ured Predsjednice dodaje da se ovakvi postupci ne mogu tolerirati. ''Upravo kako bi se sačuvao ugled Hrvatske vojske, čiji pripadnici u ogromnoj većini svoje dužnosti obnašaju časno, profesionalno i besprijekorno, moraju se razjasniti sve pojedinosti ovog događaja, uključujući i eventualne propuste u crti vođenja i zapovijedanja'', ističu. Dodaju da je, uz kaznenu, potrebno utvrditi i stegovnu odgovornost pripadnika Hrvatske vojske.

U odgovoru iz Ureda Predsjednice naglašavaju da hrvatska javnost nema razloga za zabrinutost te da ''postupci nečasnih pojedinaca ne mogu narušiti teško stečeni ugled Hrvatske vojske'', a da će Predsjednica inzistirati na utvrđivanju svih propusta u ovom slučaju, kao i na njihovu sankcioniraju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene