Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravni sud u Zagrebu odbio je tužbu bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojom je tražio poništenje lipanjske odluke Povjerenstva za sukob interesa.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je, podsjetimo, konstatiralo da je kao potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovnih veza njegove supruge s MOL-ovim savjetnikom Josipom Petrovićem.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko u intervjuu za Novu TV: Branim nacionalne interese i nema prijevremenih izbora Slika nije dostupna SLUČAJ INA - MOL: Reakcije političara na sporne dokumente

Karamarko je najavio je kako će se žaliti na presudu Upravnog suda.

“Nakon što sud dostavi pisani otpravak i nakon izvršenja uvida u obrazloženje suda svakako ćemo uložiti žalbu. Sukoba interesa nije bilo i doći ćemo do svoje pravde”, izjavio je Karamarko Hini.

U odluci se opširno opisuju poslovni aranžmani Karamarkove supruge i Perkovića i stavlja ih se u kontekst s činjenicom da se bivši prvi potpredsjednik Vlade i javno i na zatvorenim političkim sastancima zalagao za prekid arbitražnog postupka između Hrvatske i MOL-a, ponajviše zbog visokih odvjetničkih troškova.

U pisanoj odluci koju je Povjerenstvo objavilo, također je bilo navedeno da protiv nje nije moguće pokrenuti upravni spor temeljem Zakona o sukobu interesa. Razlog je činjenica da Karamarku nije izrečena nikakva sankcija. Nakon odluke Povjerenstva, Karamarko je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, piše Novi list. (Hina)