Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Sukob interesa

JOŠ JEDAN PORAZ Sud odbio Karamarkovu tužbu, on najavio žalbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravni sud u Zagrebu odbio je tužbu bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojom je tražio poništenje lipanjske odluke Povjerenstva za sukob interesa.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je, podsjetimo, konstatiralo da je kao potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa zbog poslovnih veza njegove supruge s MOL-ovim savjetnikom Josipom Petrovićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporna suradnja Zašto Ana Karamarko? 'Svakom novom poduzetniku treba dati priliku da se dokaže' Slika nije dostupna Što će reći Karamarko? SLUČAJ INA - MOL: Reakcije političara na sporne dokumente

Karamarko je najavio je kako će se žaliti na presudu Upravnog suda.

“Nakon što sud dostavi pisani otpravak i nakon izvršenja uvida u obrazloženje suda svakako ćemo uložiti žalbu. Sukoba interesa nije bilo i doći ćemo do svoje pravde”, izjavio je Karamarko Hini.

U odluci se opširno opisuju poslovni aranžmani Karamarkove supruge i Perkovića i stavlja ih se u kontekst s činjenicom da se bivši prvi potpredsjednik Vlade i javno i na zatvorenim političkim sastancima zalagao za prekid arbitražnog postupka između Hrvatske i MOL-a, ponajviše zbog visokih odvjetničkih troškova.

U pisanoj odluci koju je Povjerenstvo objavilo, također je bilo navedeno da protiv nje nije moguće pokrenuti upravni spor temeljem Zakona o sukobu interesa. Razlog je činjenica da Karamarku nije izrečena nikakva sankcija. Nakon odluke Povjerenstva, Karamarko je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, piše Novi list. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene