Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez nje nema proslave. O njoj su napisane i pjesme. Ona je pojam gastro hedonizma. Riječ je o - janjetini!


Poznato je da se o ukusima ne raspravlja, ali ovoga puta ekipa Provjerenog napravila je iznimku te se zaputila se u Klis, Drniš i Boraju isprobati čija je janjetina najbolja.

Vezani članci Savršene pite Njezine pite izgledaju bajkovito, svi maštaju da mogu probati barem jedan griz Pileća prsa Trik za čišćenje pilećih prsa koji je oduševio mnoge: ''Imam 59 godina i nisam imala blage veze''

'Malo soli i to je to! Nikakve mirodije. Peći na drvima, grabovina i hrastovina', otkrio im je Branimir, vlasnik restorana na Klisu. Njegova obitelj ugostiteljstvom se bavi još od 19. stoljeća, a koliko su janjaca od tada okrenuli, ni sami ne znaju.

Osim Branimira, ekipa Provjerenog družila se i s tzv. Janjećom brigadom. Do sada su zbog janjetine prošli na tisuće kilometara! 'Ja stvarno ne razumijem ljude koji ne jedu janjetinu', u šali kaže Hrvoje Bujas, član Janjeće brigade.

Zašto je toliko volimo, zašto svi tvrde da je njihova najbolja i ima li uopće razlike? Doznajte večeras u Provjerenom u 22:20!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.