Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Senzacija iz Rijeke

Upoznajte dečke od milijun dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za riječke poduzetnike informatičare može se reći da su dečki od milijun dolara. Bogatstvo su ostvarili u nekoliko mjeseci. Predstavili su svoj projekt aplikacije na konferenciji Geeks on a plane.

Kao i mnoge velike stvari i ovaj se projekt dogodio gotovo slučajno. 'Sami smo otkrili da nam treba nešto što nismo mogli naći na internetu i onda smo to odlučili napraviti sami za sebe', kaže Edi Budimilić, suosnivač tvrtke.

Pročitajte i ovo Mirena Maljković, učiteljica Dnevnik Nove TV donosi detalje Predstavljen novi model nastave, pojedini učitelji su zgroženi: ''Skandalozno je da se u 21. stoljeću reže satnica Informatike za 50 posto'' Slika nije dostupna opremaju se škole Velika promjena od nove školske godine: Vjeronauk više nije jedini izborni predmet od prvog osnovne

'Naš proizvod je u stvari servis koji nalikuje Google tražilici i dostavlja ICP informacije, u stvari tehničke podatke o domenama i web stranicama', kaže Goran Duškić, suosnivač tvrtke.

Da takvo nešto postoji, ubrzo se pročulo diljem svijeta. Pokazao se jako veliki interes. Imali su preko 200 narudžbi u nekoliko mjeseci. Nije ni čudo što su konkurenciju na konferenciji koja je tražila najbolje nove startupe jednostavno pomeli.

>> Geeks on a plane: Mladi poduzetnici predstavili svoje startup projekte

'Ispunjenje sna. Kada smo krenuli s poslom oduvijek smo se nadali da će jednoga dana biti puna dvorana ljudi i pljeskat upravo nama', kažu. A nisu dobili samo pljesak, nego i investiciju od 50 tisuća dolara u zamjenu za udio od 5 posto u tvrtki. Mladi poduzetnici svoju su tvrtku razvili unutar sveučilišnog Znanstveno-tehnologijskog parka.

'U vrlo kratkom vremenu su zainteresirali već 2 investitora i s obzirom na njihov angažman to je potvrda jednog dobrog rada s obje strane', kaže Neven Tamarut, ravnatelj STePRi-a.

Dosadašnji uspjesi parka potaknuli su razmišljanje o velikom širenju. 'To je po meni jedna od ključnih investicija, koja se mora dogoditi u Rijeci koja bi u stvari trebala osigurati zapošljavanje', kaže Pero Lučin, rektor Riječkog sveučilišta.

Mladi informatičari spremaju se u Silicijsku dolinu, no čvrsto su odlučili kako poslovati žele jedino iz Rijeke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene