Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnološka konferencija

Geeks on a plane: Mladi poduzetnici predstavili svoje startup projekte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme kada se borimo za svaku kunu investicija u Zagreb su došli Geeks on a Plane pokazati kako to ostvariti.

Održana je prva tehnološka konferencija Geeks on a Plane u Zagrebu (GOAP) čiji je pokrovitelj Ministarstvo poduzetništva i obrta RH. GOAP je turneja u organizaciji jednog od najistaknutijih američkih startup akceleratora, 500 Startups, na kojoj američki i zapadnoeuropski investitori obilaze svjetske prijestolnice tehnologije i sastaju se s lokalnim gospodarstvenicima, poduzetnicima i odabranim startup tvrtkama, s kojima istražuju mogućnosti zajedničkih projekata, što bi moglo biti od velikog značenja za naše poduzetnike.

Na početku konferencije publici se obratio ministar Maras rekavši kako je u cilju njegova ministarstva pokrenuti najveći startup inkubator, te udvostručiti količinu novca za investicije.

>> Josipović: Osigurali smo posjet 'Geekova s aviona'

Publici je način zarade predstavio Dave McLure, koji je hrvatsku publiku osvojio svojim kockastim šeširom na glavi i svojim specifičnim načinom komunikacije.

McClure je ustanovio kako je ovo vrijeme najbolje za stvaranje startupa s obzirom na svakodnevne inovacije, te s obzirom na različite platforme koje danas mladim poduzetnicima stoje na usluzi.

Prije svega ističe važnost marketing bez kojeg, kako kaže, niste ništa jer je marketing ključ za razvoj startupa.

Dodao je kako startupi moraju na umu imati povratnu informaciju jer će im to pokazati kako je njihov proizvod prihvaćen. Isto tako, trebaju upoznati publiku za koju plasiraju proizvod, kako bi znali što ih uopće zanima.

Velike su šanse za neuspjeh, kaže McClure, no 'to znači da sljedeći dan možete pokušati snekim drugim projektom i tu priliku treba iskoristiti'.

Cijelu prezentaciju Davea McClurea iz Zagreba možete pogledati OVDJE.

Nakon predavanja Davea McClurea predstavljeno je 20 mladih startupam, koji se nadaju naći mjesto u ovom inkubatoru.

Startupove rade na američki način, jer je to ujedno i jedini način, rečeno je na konferenciji. Primarno je da ljudi vole to što rade, da imaju ideju, ali i ljubav prema tome. Pokatkad ideja nije dovoljna i lakše je ostvariti bolje rezultate, ako se u sve uklopi i ljubav.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene