Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šesteročlana obitelj na ulicu?

Uništen i ponižen, mirovina mizerna, prijeti deložacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednu od sutrašnjih svečanijih obljetnica uoči proslave Oluje, Prvom hrvatskom redarstveniku, Ljubomir Ljubičić, neće doći.

Šesteročlana obitelj prvog ratnog zapovjednika antiterorističke postrojbe Vojne policije bit će izbačena na ulicu. Iz Ministarstva branitelja u međuvremenu je stiglo obećanje kako će deložaciju pokušati odgoditi. No, višestruko odlikovani časnik HV-a u to ne vjeruje. Sve što Ljubičići imaju stalo je u ovih nekoliko kutija i vrećica. Iz malog stana u centru Zagreba u kojem žive gotovo 20 godina moraju van. 'Ja ću isprazniti prostorije, neka se gospodin komoda, neka njegova porodica živi tu, u tih 29 kvadrata i tako su sirotinja,' rekao je Ljubomir Ljubičić.

Za svoju sudbinu krive obitelj uglednog zagrebačkog odvjetnika. Ovrhovoditelj je njegova kćer, i sama odvjetnica. Ljubičići kažu kako godinama nisu mogli ostvariti stambeno pravo, niti ga otkupiti. Ali su imali pismenu suglasnost prijašnjih vlasnika zgrade. 'Dok nismo probali tražiti otkup sve je bilo OK, nikada nismo razgovarali kao ljudi. On uopće ne želi razgovarati ni sa kim,' rekao je Ljubičić. Nije ugledni odvjetnik želio razgovarati ni s nama. Prije nego je naprasno poklopio slušalicu pokušavao nas je uvjeriti kako on i njegova obitelj s tom deložacijom, ali i još nekim sličnim slučajevima u gradu nemaju veze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložirana obitelj u Prečkom Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida Slika nije dostupna Privedeno 20-ak aktivista Zagreb: Živi zid spriječio deložaciju, Sinčića policija nije pustila u zgradu

>> Prvog hrvatskog redarstvenika s obitelji šalju na ulicu

Ljubičić je sudjelovao u Domovinskom ratu, a kao prvi zapovjednik Antiterorističke postrojbe Vojne Policije bio je na gotovo svim ratištima, od Pakraca, Plitvica, Maslenice. Danas je uništen i ponižen. Kaže da se srami mirovine od koje jedva preživljavaju. '3.120,22 kuna, supruga je nezaposlena. radim ovako sa strane, to mi je za sve zasluge od 5.08.'90.-31.12.2007. godine. 17,5 godina vojne službe i to vam je neka pravda,' dodao je Ljubičić.

Prvi hrvatski redarstvenik o svom je slučaju pisao i Općinskom sudu. Odgovor na žalbu nisu dobili. 'Ako nismo dobili znači da je nema, da je nestala,' rekao je Ljubičić. 'Struju smo uveli, vodu, do žbuke smo obili stan, prozore smo sve zamijenili. A naš račun od 200.000 kuna, e to je već zastara, to je previše godina prošlo da bi mi tražili da nam netko refundira,' rekla je Nevenka Ljubičić. Povrat novca možda i neće dobiti, ali na obećanje mogu računati. Na naš upit reagirao je ministar branitelja, Tomislav Ivić. Tvrdi kako će deložaciju pokušati spriječiti ili barem odgoditi dok se ne pronađe rješenje. Rok, koji su dobili istječe već sutra u 11 sati. Od tada su na ulici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene