Ilustracija
Ilustracija Foto: PU zagrebačka

Preminuo je 79-godišnji Stjepan Pavletić, koji je slovio za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj.


Stjepan Pavletić, poznatiji pod nadimkom Beli Konj, preminuo je u srijedu u KBC-u Zagreb. Prošlog ponedjeljka policija ga je uhitila zbog posjedovanja i preprodaje kokaina, a sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Vezani članci Policija zaplijenila kokain Policija otkrila detalje zapljene kokaina vrijednog više desetaka milijuna kuna, objavili i video akcije: "Dvojica su vadila drogu, treći je čuvao stražu" Luka Ploče Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

Dan nakon što je prepraćen u ćeliju u Remetincu, Pavletiću je naglo pozlilo te je prebačen na Rebro. Stanje mu se stalno pogoršavalo.

''Mogu potvrditi da sam sinoć primio vijest o smrti. Zvali su me iz zatvorskog sustava. Iskreno, ostao sam zatečen smrću svoga branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i doista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitaliziran još prošlog tjedna i da je od tada bio na respiratoru'', rekao je Pavletićev odvjetnik Milko Križanović za Jutarnji list.

Pavletićevom smrću bit će obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se vode protiv njega na zagrebačkim sudovima.