Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je 73 godine

Odlazak velikog novinara: Preminuo Inoslav Bešker

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Inoslav Bešker, veliko ime hrvatskog novinarstva.

Veliki hrvatski novinar Inoslav Bešker preminuo je u 74. godini nakon kratke i teške bolesti.

Bešker je rođen 30. siječnja 1950. godine. Maturirao je u Klasičnoj gimnaziji "Natko Nodilo" u Splitu, diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i doktorirao poredbenu slavistiku na Sveučilištu u Milanu.

U novinarstvu je svojim tekstovima obogatio stranice brojnih izdanja. Osim za Slobodnu Dalmaciju i Jutarnji list, za koje je pisao do posljednjeg dana, radio je i za Omladinski tjednik, Studentski list, Telegram, Start, Vjesnik, BBC, Radio 101 i druge, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Kazimir Bačić USKOK objavio Podignuta optužnica protiv bivšeg ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i poduzetnika Milana Lončarića: Poznato za što se sve terete

Bio je i redoviti profesor kroatistike na Sveučilištu u Splitu od 2013. Bio je profesor slavistike na Orijentalnom sveučilištu u Napulju, na Sveučilištu La Sapienza u Rimu te na Sveučilištu u Bologni. Predavao je istraživačko novinarstvo na Sveučilištu u Zagrebu. Autor je i niza knjiga te dobitnik brojnih nagrada, među kojima su Nagrada "Otokar Keršovani" za životno djelo u novinarstvu, Nagrada Slobodne Dalmacije za životno djelo u novinarstvu i nagrada Miljenko Smoje za novinara godine 2002.

Pročitajte i ovo Susjed iz noćne more - 3 Večeras u Provjerenom Horor u zagrebačkom naselju: Susjed hoda gol po zgradi, baca smeće, a sad je počeo rušiti vanjski zid

Dobio je i nagradu za najbolji komentar u tisku 2002., za najbolji komentar na internetu 2006., nagradu Kiklop za knjigu "Filološke dvoumice" te nagradu HHO Joško Kulušić za zaštitu ljudskih prava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene