Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ošamućen, ali živ

VIDEO: Ulovili morskog psa od 300 kg i 4 metra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan morski pas golemih proporcija uhvatio se u mrežu naših ribara. Ribarica 'Mali Zlatko' u akvatoriju otoka Lastova ulovila je gorostasa dugačkog četiri metra i teškog 300 kilograma.

Kazna za lov na tu vrstu morskog psa iznosi 200 tisuća kuna. Splitski ribari dobro su se namučili kako bi na brod izvukli grdosiju tešku 300 kilograma i dugačku četiri metra. Morski pas vrste Lisica uhvatio se u mrežu u lastovskom akvatoriju na dubini oko 110 metara. Kad su mrežu izvukli na brod, bio je ošamućen, ali još živ. Da bi ga izvukli morali su rasparati dobar dio mreže.

Pročitajte i ovo Otok Lastovo Obnova luke Velika investicija na jednom od naših najljepših otoka Lastovo - 1 lastovski arhipelag Noćna drama HGSS-a: Spašena obitelj turista na jednom od najudaljenijih otočića

'Najveći problemi bili su vezani za njezinu težinu, bilo je teško ubaciti je u frižider i to očistiti, a inače je proteklo sve u redu', rekao je Antonio Šunjić, sin vlasnika ribarnice. Lisica je uobičajena na otvorenom dijelu Jadrana, ali je od kolovoza ove godine strogo zaštićena vrsta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene