Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedan morski pas golemih proporcija uhvatio se u mrežu naših ribara. Ribarica 'Mali Zlatko' u akvatoriju otoka Lastova ulovila je gorostasa dugačkog četiri metra i teškog 300 kilograma.


Kazna za lov na tu vrstu morskog psa iznosi 200 tisuća kuna. Splitski ribari dobro su se namučili kako bi na brod izvukli grdosiju tešku 300 kilograma i dugačku četiri metra. Morski pas vrste Lisica uhvatio se u mrežu u lastovskom akvatoriju na dubini oko 110 metara. Kad su mrežu izvukli na brod, bio je ošamućen, ali još živ. Da bi ga izvukli morali su rasparati dobar dio mreže.

Vezani članci Hrvoje Rogić VIDEO O četverogodišnjem Hrvoju i njegovu prijatelju kapetanu ovih dana priča cijela Hrvatska, pogledajte što je dječačić kazao za Dnevnik Nove TV Jadrolinija Hrvoje (4) je dva mjeseca svaki dan dočekivao Jadrolinijin brod na Olibu, kapetan broda jednog je dana napravio neočekivano

'Najveći problemi bili su vezani za njezinu težinu, bilo je teško ubaciti je u frižider i to očistiti, a inače je proteklo sve u redu', rekao je Antonio Šunjić, sin vlasnika ribarnice. Lisica je uobičajena na otvorenom dijelu Jadrana, ali je od kolovoza ove godine strogo zaštićena vrsta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju