Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacon i Warhol nezanimljivi kupcima

Ulje na platnu Gerharda Richtera prodano za rekordnih 37 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ulje na platnu 'Domplatz, Mainland' njemačkog slikara Gerharda Richtera (81) iz 1968. prodano je za 37 milijuna dolara na aukciji kuće Sotheby's u New Yorku. Stručnjaci procjenjuju kako je to rekordna cijena i rijetkost u slučaju živućih slikara.

Richterova slika 'Domplatz, Mailand', koja prikazuje milansku katedralu, a nalazi se u vlasništvu korporacije Hyatt Hotels, postigla je rekordnu cijenu na aukciji u Sotheby'su. Za 37 milijuna dolara ju je kupio kolekcionar Don Bryant, osnivač Napa's Bryant Family Vineyard. Ta je slika prije oko 15 godina bila prodana za 3,5 milijuna dolara.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku

>> Više od 100.000 kuna za uvojak kose Franje Josipa

Prodaja umjetničkih djela poslijeratne i suvremene umjetnosti dosegla je ukupni iznos od 293 milijuna dolara, a 83 posto od 64 ponuđena djela je prodano. Pet djela postiglo je cijenu veću od 20 milijuna dolara, među njima djela Yvesa Kleina, Clyfforda Stilla i Jacksona Pollocka, no s druge strane razvikana imena poput Andyija Warhola, Jean-Michela Basquiata i Jeffa Koonsa ostala su ili neprodana ili nisu postigla očekivano visoke cijene. Među najvećim podbačajima bila je slika Francisa Bacona, koja je bila procijenjena na 30 do 40 milijuna dolara i nije privukla nikakav interes kupaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene