Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašio očekivanja

Više od 100.000 kuna za uvojak kose Franje Josipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvojak kose austrougarskog vladara Franje Josipa prodan je na dražbi u Beču za 13.720 eura (104 tisuće kuna) - 30 puta više od procjenjene vrijednosti.

Uvojak je pripadao ostavštini Eugena Ketterla, osobnog sluge Franje Josipa, austrijskog cara i ugarsko-hrvatskog kralja, koji je vladao od 1848. do 1916. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!" Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu

>> VIDEO Upoznajte obitelj 'Matovilki'

Aukcijska kuća Dorotheum uvojak je procijenila na 450 eura. Iako je prodan za višestruko veći iznos, carski uvojak postignutom cijenom nije uspio nadmašiti onaj pop zvijezde Justina Biebera koji je prije dvije godine na Ebayju prodan za 25 tisuća funti, odnosno za gotovo 225 tisuća kuna. Franjo Josip je ipak 'zaradio' više od Napoleona, čiji je uvojak 2010. na dražbi na Novom Zelandu prodan za 8.600 funti (77,5 tisuća kuna). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene