Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Most preko rijeke Save kod Žitnjaka ulegnuo se sinoć oko 22,30 sata dok je preko njega prolazio teretni vlak, izvijestila je šefica Korporativnih komunikacija HŽ holdinga Vlatka Škorić te dodala da u nesreći nitko nije ozlijeđen, a lokomotiva i vagoni nisu oštećeni.


Zbog ulegnuća mosta, teretni vlak koji se kretao iz Ranžirnog kolodvora u Zagrebu prema Sesvetama, s lokomotivom i dijelom vagona prešao je most, a dio vagona se zaustavio na mostu. Nakon što su na mjesto nesreće stigle ekipe HŽ-a, MUP-a i vatogasnih postrojbi, preostali vagoni na mostu povučeni su oko 1,15 sati natrag u Ranžirni kolodvor. Neslužbeno se doznaje kako se i drugi potporanj mosta počeo ljuljati te da je jača voda, da bi se most urušio.

Vezani članci Ilustracija Drama na kolodvoru Lekenik, na terenu krim policija: Radni vlak nije se zaustavio, u suprotnom smjeru stajao putnički Pontonski most u Karlovcu - 8 FOTO/VIDEO Pontonski most koji se odvojio od obale postao je atrakcija: Ljudi ga obilaze, fotografiraju...

Bez posljedica na putnički prijevoz

Očevid je u tijeku kako bi se utvrdili uzroci nesreće. Oformit će se posebna komisija koja će utvrditi zbog čega je došlo do ulegnuća. Škorić navodi da je pruga do daljnjega zatvorena za promet, ali obzirom da se radi o dionici na kojoj se odvija samo teretni promet, taj događaj nema posljedica za putnički prijevoz na zagrebačkom području koji se odvija bez poteškoća.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju