Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova direktiva

Panika u industriji ljepote: Ostaju bez obožavanog ukrasa, a stižu i druge zabrane

Šljokice bi uskoro mogle postati povijest i na modnim pistama, u serijama, filmovima - zapravo svugdje. Europska unija zabranjuje ih zbog mikroplastike. I to vrlo brzo! Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš ima detalje.

Na zagrebačkoj špici među trendsetericama tema dana je - ukidanje šljokica. Zbog mikroplastike za 20 dana prestat će se prodavati.

Ukidanje blještavila i sjaja uveliko bi promijenilo modni svijet kakav poznajemo. Od časopisa do revija i filmova.

"Bitne su zato što efekt koji vi postižete sa tim šljokicama, šimereima i gliterima možete postići samo sa tim proizvodima ne možete sa nekim drugim", ispričala je make up artistica Ivana Lončar.

Pročitajte i ovo Obilježava se Dan policije - 4 Dan policije Policajci proslavili svoj dan, sjenu na slavlje vrhu policije nije bacilo ni anonimno pismo policajke: "Objasnite mi kako je moguće..."

Pročitajte i ovo Provjereno: Gluhoslijepe osobe - 2 Priča Provjerenog Zamislite život u kojem za sve potrebe, sva pitanja i komunikaciju imate - 50 minuta na dan: "I zato mi je užasno važno..."

Ljubitelje šljokica može razveseliti što će stare zalihe sada na velike popuste u trgovinama. No nije kozmetika jedina na udaru. Granulirani materijal koji se ukida nalazi se i u ukrasnim papirima pa su promjene već vidljive i u cvjećarnicama, a ukidaju se i božićni ukrasi sa šljokicama.

Cilj je Europe da mikroplastike bude što manje, pa će ukidanja biti još.

Koje alternative već sada koriste influenceri poput Ivane Blažoti i bez čega sve bismo mogli ostati u godinama pred nama, pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Dine Goleša.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene