Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi detalji

Pogledajte snimku raskošne vile Milana Radoičića, čovjeka koji je preuzeo odgovornost za napad na Kosovu: "Bio je Pablo Escobar regije"

Aktualno Galerija Milan Radoičić Milan Radoičić Foto: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell Goran Petronijević, odvjetnik Milana Radoičića Goran Petronijević, odvjetnik Milana Radoičića Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Foto: DNEVNIK.hr Ana Brnabić, srbijanska premijerka Ana Brnabić, srbijanska premijerka Foto: DNEVNIK.hr +4 Milan Radoičić priznao je kako je organizirao oružanu skupinu - 1 Galerija 1/9 >>
Novi preokret u kosovskoj krizi. Potpredsjednik stranke kosovskih Srba, Milan Radoičić priznao je kako je organizirao oružanu skupinu koja je prošli vikend na sjeveru Kosova napala policiju, a kosovska policija pretresla je golemu vilu za koju Priština tvrdi da mu pripada.

Donedavni potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je cjelokupnu odgovornost za napad u selu Banjska na sjeveru Kosova u kojem je ubijen jedan policajac te trojica napadača

Ministar unutarnjih poslova Kosova podijelio je snimke raskošne vile s jezera Gazivode na sjeveru zemlje. Kaže da pripada srpskom političaru i poduzetniku Milanu Radoičiću kojeg je nazvao Pablom Escobarom regije. Radoičić je preko odvjetnika priznao da je organizirao skupinu koja se prošli vikend na sjeveru Kosova sukobila s policijom.

Radoičićevu izjavu medijima je pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

"Obavještavam javnost da sam zajedno sa svojim sunarodnjacima 24. rujna došao na sjever Kosova i Metohije u predjelu Banjske", stoji na početku izjave.

Kako dodaje, razlog njegovog vraćanja na Kosovo i Metohiju bio je da "ohrabri narod u otporu režimu Albina Kurtija". Istaknuo je da nije imao nikakvu pomoć vlasti iz Beograda niti da je obavijestio Beograd o svojim namjerama jer su se već ranije razišli u određenim stavovima, piše N1 Srbija.

Pročitajte i ovo Prometni policajac, ilustracija U Istri Zaustavljen u redovnoj kontroli prometa pa dobio sedam dana zatvora: Pogledajte što je sve napravio

"Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda da sam osobno obavio sve logističke pripreme za obranu srpskog naroda od okupatora, a ovaj čin nema nikakve veze s mojim ranijim političkim angažmanom. O ovome nisam obavještavao nikoga od vlasti Srbije i lokalnih struktura, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo do tada već imali razlike u stavovima", navodi se u pisanoj izjavi Radoičića.

Policajac je stradao slučajno? 

U napadu je ubijen kosovski policajac, nakon čega je započela akcija specijalnih jedinica kosovske policije u kojoj su ubijena trojica napadača sa sjevera Kosova, a kasnije je pronađeno tijelo još jednog napadača.

Radoičić je poručio da je prema njegovim informacijama kosovski policajac stradao od eksplozije, a ne od metka.

"I to od eksplozije koja nije namijenjena niti njemu niti bilo kome drugome", rekao je Petronijević.

"Nismo nikakvi teroristi već borci za slobodu vlastitog naroda", poručuje se u pisanoj izjavi i dodaje da trojica Srba koja su stradala u obračunu s kosovskom policijom nikada neće biti zaboravljena.

Kako navodi Radoičić, Srbi na Kosovu su se u više navrata povlačili bez ostvarenog vidljivog rezultata, što iz Prištine nisu shvaćali kao dobru volju i preduvjet za pregovore nego kao slabost.

Radoičić je obavijestio javnost da je podnio ostavku na mjestu potpredsjednika Srpske liste i poručio da je spreman odazvati se pozivu nadležnih institucija Republike Srbije.

Pročitajte i ovo Filip Zavadlav nastavak suđenja VIDEO Incident na sudu: Zavadlav prekidao sutkinju i prigovarao joj pa ga je izbacila iz sudnice

"Kosovo i Metohija su sastavni dio Republike Srbije, i u smislu odredbi Rezolucije 1244 nalaze se u okviru države Srbije. Na sjeveru Kosova i Metohije borave naoružane specijalne jedinice kosovske policije koje, po Briselskom sporazumu, ne mogu tu boraviti. Prema tome, ako je tko bio ilegalno na sjeveru Kosova, to su Kurtijeve naoružane jedince", izjavio je Petronijević odgovarajući na pitanja novinara.

Usto je naglasio da osobno smatra da Radoičić nema nikakve odgovornosti i da su ljudi koje je organizirao branili svoju zemlju kako bi spriječili daljnji teror. Dodao je i da Radoičić nije ranjen.

Odvjetnik je naglasio da preuzimanje pravde u svoje ruke nije dobro, ali je ocijenio da je do toga došlo zbog neaktivnosti KFOR-a te je usporedio Radoičićevu akciju s izbijanjem Prvog srpskog ustanka 1804. godine. Upitan o cilju cijele akcije odgovorio je da nema saznanja niti ovlasti da to govori.

 

Petronijević novinarki N1 nije htio odgovoriti gdje se nalazi Radoičić.

 

 

"Možda znam, možda ne znam. Ja sam odvjetnik, mene štiti odvjetnička tajna", rekao je Petronijević i dodao da je informacija gdje se njegov klijent nalazi i pitanje njegove sigurnosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene