Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dio zločinačkog udruženja

Uhvaćen Darjan Ješovnik, jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, iz Srbije pokušao pobjeći u Mađarsku

Darjan Ješovnik (Foto: MUP)
Darjan Ješovnik (Foto: MUP) Foto: MUP
FAST (Fugitive Active Search Team) jedinica Republike Hrvatske u suradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije uhitila je Darjana Ješovnika, koji je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, priopćio je MUP.

Dugogodišnji bjegunac Darjan Ješovnik uhićen je 6. travnja na graničnom srpsko-mađarskom prijelazu Horgoš, s lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović, objavila je u utorak Radio televizija Vojvodine (RTV).

Pročitajte i ovo Tomo Medved, ministar branitelja (Ne)Sigurnost Medved: ''Propucavanje je upozorenje svima'' Policajac Dobio novčanu kaznu Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao

„Viši sud u Subotici je u ranim jutarnjim satima, 7. travnja po međunarodnoj Interpolovoj tjeralici izdanoj od Nacionalnog centralnog ureda iz Zagreba, odredio pritvor Darjanu Ješovniku, dvojnom državljaninu Republike Slovenije i Republike Crne Gore“, navodi RTV.

Sudac Ivan Bogosavljev odredio mu je ekstradicijski pritvor do 30 dana.

Iz krugova bliskih MUP-u RTV neslužbeno doznaje da je Ješovnik, koji je sada pritvoren u Okružnom zatvoru u Subotici, bio blizak suradnik Darka Šarića, kojega je srbijanski sud u prosincu 2018. osudio na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja pet i pol tona kokaina iz Južne Amerike u Europu.

U bijegu od 2011.

Darjan Ješovnik u bijegu je od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Svi članovi zločinačkog udruženja uhićeni su u ranijim policijskim akcijama na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik uspio je pobjeći, naveo je MUP.

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao je iz mjesta prebivališta u Ljubljani i vješto se sakrivao na području više država.

MUP je na uhićenju surađivao s FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske. Provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske ciljano su ga izdvojili, identificirali i uhitili policijski službenici FAST Srbije u subotu oko 18:50.

Darjan Ješovnik duže je vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom, gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe, navodi MUP u priopćenju.

Aktualno HEP će graditi sunčeve elektrane: Povećat će se domaća proizvodnja, ali i smanjiti uvoz Solarne elektrane na HEP-ovim zgradama (Foto: Dnevnik.hr) Solarne elektrane na HEP-ovim zgradama (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr HEP, najava projekta /Video: Dnevnik Nove TV) HEP, najava projekta /Video: Dnevnik Nove TV) Foto: Dnevnik Nove TV Ministar energetike Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar energetike Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i Sabina Tandara Knezović (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska HEP će graditi sunčeve elektrane: Povećat će se domaća proizvodnja, ali i smanjiti uvoz 1/5 >>

 

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene