Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštita žena

Uhođenje i prisiljavanje žene na brak postaje kazneno djelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom sutrašnjeg Dana žena, o pravima žena i njihovom položaju u društvu, s obzirom na najavljene izmjene Kaznenog zakona, raspravljalo se na Pantovčaku na Vijeću za socijalnu pravdu.

Novi Kazneni zakon dodatno bi trebao ojačati zaštitu žena u društvu. Kao nova kaznena djela uvode se uhođenje, prisiljavanje na brak te sakaćenje ženskih spolnih organa. Razmišlja se i o kažnjavanju reklamiranja prostitucije te kažnjavanju klijenata. Dolazi do promjena i u kaznenom djelu silovanja.

Pročitajte i ovo Taylor Swift - 4 Važno upozorenje Postala je žrtva zbog svoje iznimne popularnosti, ali problem je puno dublji: Na meti su posebno žene i djeca Uhićenja zbog napada u Vukovaru Izražavaju podršku žrtvama Ženske udruge: "Napad na djecu u Vukovaru motiviran je nacionalnom mržnjom"

>> Kosor: Žene nisu ukras, treba im dati mjesto koje im pripada

'Spolno nasilje u okviru obitelji od strane partnera ili osobe sa kojom se živi u zajedničkom kućanstvu postaje kvalificirani oblik, znači smatra se težim oblikom silovanja i težim oblikom spolnog nasilja nego kad to čini netko drugi', kazala je voditeljica radne skupine za novi Kazneni zakon Ksenija Turković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene