Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom sutrašnjeg Dana žena, o pravima žena i njihovom položaju u društvu, s obzirom na najavljene izmjene Kaznenog zakona, raspravljalo se na Pantovčaku na Vijeću za socijalnu pravdu.


Novi Kazneni zakon dodatno bi trebao ojačati zaštitu žena u društvu. Kao nova kaznena djela uvode se uhođenje, prisiljavanje na brak te sakaćenje ženskih spolnih organa. Razmišlja se i o kažnjavanju reklamiranja prostitucije te kažnjavanju klijenata. Dolazi do promjena i u kaznenom djelu silovanja.

Vezani članci Možemo! Možemo će platiti kaznu zbog previše žena na izborima? ''Ovo je nevjerojatno, ali istinito'' Prosvjedi u Nizozemskoj protiv COVID mjera Nakon tri noći žestokih nereda premijer prosvjednike nazvao idiotima: "To je čisto nasilje prikriveno kao protest"

>> Kosor: Žene nisu ukras, treba im dati mjesto koje im pripada

'Spolno nasilje u okviru obitelji od strane partnera ili osobe sa kojom se živi u zajedničkom kućanstvu postaje kvalificirani oblik, znači smatra se težim oblikom silovanja i težim oblikom spolnog nasilja nego kad to čini netko drugi', kazala je voditeljica radne skupine za novi Kazneni zakon Ksenija Turković.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju