Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka poručila

Kosor: Žene nisu ukras, treba im dati mjesto koje im pripada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katarina Fuček ponovno je danas na Izbornom saboru Zajednice Žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' izabrana za predsjednicu te Zajednice, a na skupu je sudjelovala i predsjednica predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor.

Napominjući kako žene nisu ukras politike ili bilo kojeg posla, Kosor je kazala da ženama treba dati mjesto koje im pripada. 'Otvarajte vrata za nove žene koje žele pomoći Hrvatskoj i koje imaju volje i znanja u svim područjima', kazala je te istaknula da treba graditi kulturu dijaloga, a ne razdvajanja.

Pročitajte i ovo Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan? Slika nije dostupna HDZ u Zagrebu Marija Pejčinović-Burić nova predsjednica Zajednice žena 'Katarina Zrinski'

Premijerka je također upozorila kako se žene danas često susreću s nevjerojatnim izljevima seksističkih i diskriminirajućih izjava samo zato što su žene. Naglasila je i važnost borbe protiv obiteljskog nasilja te kako nitko ne može biti uvažen i poštovan u društvu ako je obiteljski nasilnik.

Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Fuček kazala je kako su žene u HDZ-u posebno ponosne što Hrvatska kao jedna od rijetkih zemalja, ima predsjednicu Vlade koja je dužnost preuzela u jeku gospodarske krize i blokade pregovora s EU. 'Pokazala je svu svoju hrabrost i odlučnost ne prezajući ni pred najtežim odlukama. Žalosno je da te kvalitete i rezultate više vide i cijene drugi nego neki Hrvati', rekla je Fuček.

Na Izbornom saboru izabrane su i dopredsjednice Zajednice žena HDZ-a 'Katarina Zrinski', članice Predsjedništva te Središnjeg odbora. Izbornom saboru nazočili su i ministrica financija Martina Dalić, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić, predsjednica mladeži HDZ-a Martina Banić te predsjednica organizacije žena HSS-a 'Hrvatsko srce' Marija Anić Ledinski. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene