Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija provodi istragu

Uhićeni mladići koji su u centru Pule napali maloljetnika, policija poslala apel: "Ne dijelite snimku"

Vršnjačko nasilje u Puli
Vršnjačko nasilje u Puli Foto: DNEVNIK.hr
Uhićeni su mladići koji su u Puli napali maloljetnika.

Istarska policija utvrdila je identitet sudionika vršnjačkog napada koji se u ponedjeljak usred dana dogodio u središtu Pule, a neslužbeno se doznaje da su trojica mladića, koja su izravno sudjelovala u napadu, uhićena.

"Policija je tijekom kompleksnog kriminalističkog istraživanja utvrdila identitet sudionika događaja te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. U pitanju su maloljetnici te je stoga postupanje tijekom izvida tajno, a to se pogotovo odnosi na događaje u kojima su sudionici djeca tako da smo zakonski ograničeni koje informacije možemo u ovom trenutku podijeliti s javnošću", rekla je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

Pročitajte i ovo Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović Nitko nije ozlijeđen Božinović komentirao pucnjavu na hrvatske specijalce iz smjera skupine migranata

Dodala je da je policija svjesna interesa javnosti, ali moli za razumijevanje da bi policijski službenici mogli obaviti sve potrebne radnje.

Ona je apelirala na javnost da ne dijeli snimku vršnjačkog nasilja putem društvenih mreža kako bi se spriječila sekundarna viktimizacija žrtve i kako bi se zaštitio identitet žrtve, ali i drugih sudionika događaja, s obzirom da je riječ o maloljetnim osobama.

"Apeliramo da se vodi računa o zaštiti dobrobiti djece i da pokušamo svi zajedno spriječiti podizanje daljnjih tenzija i moguća druga protupravna ponašanja", poručila je Sokač, a nakon što je jedan pulski medijski portal u srijedu objavio da je u posjedu videosnimki iz Pule, na kojima se vidi kako su nekolicina mladića u samome središtu grada napala jednog vršnjaka.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Objava na Facebooku Tomislav Karamarko kandidirat će se na izborima? "Sve što radim, radim za domovinu Hrvatsku"

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić osudio je ovaj slučaj vršnjačkog nasilja istaknuvši kako je i kao gradonačelnik, ali i kao roditelj zgrožen.

"Smatram da je ovo posljedica agresija kojima svjedočimo i na društvenim mrežama, te da da svi moramo reagirati, čitavo društvo i biti podrška jedni drugima. Ne ponovilo se", poručio je Zoričić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene