Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez povoda

Maloljetnicima koji su pretukli mladića u Dubravi određen istražni zatvor: "Oni ne razumiju koje su posljedice onoga što su napravili"

Aktualno Galerija Maloljetni napadači - 1 Maloljetni napadači - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Maloljetni napadači - 2 Maloljetni napadači - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ozljeda Ozljeda Foto: Dnevnik Nove TV Policijska traka, ilustracija Policijska traka, ilustracija Foto: Dnevnik Nove TV +1 Maloljetnici napadači - 4 Galerija 1/6 >>
Nakon što je Dnevnik Nove TV još u nedjelju izvijestio o teško ozlijeđenom 18-godišnjaku u Dubravi, imamo i epilog priče. Mladića su, iz čista mira, bez ikakva povoda i razloga, pretukla trojica maloljetnika. Jučer su uhićeni, a danas im je određen istražni zatvor. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Petra Buljan.

Dva od triju maloljetnika koji su u subotu teško ozlijedili 18-godišnjaka u zagrebačkoj Dubravi s majicama oko glave, u pratnji roditelja, dovedena su na sud. Sva tri napadača policija je privela jučer, nakon tri dana potrage.

"Što smo mi prije na mjestu događaja, to prije možemo uočiti počinitelja. Isto tako bitni su nam i detalji", objasnila je Marija Goatti iz zagrebačke policije.

Detalje je policiji odmah dojavila majka. Napad se dogodio oko 21 sat. Mladić je išao s kave, a napadači su ga pratili od glavnog trga, dok je putovao tramvajem i autobusom, sve do zagrebačke Dubrave.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Oglasio se Milanović Stigla oštra reakcija: "Predsjednik Republike potpisat će usuglašene prijedloge imenovanja čim ministar obrane završi internu proceduru"

Majka danas zahvaljuje svima na pomoći, a o napadu je progovorila ranije za Dnevnik Nove TV.

"Nisu mu apsolutno ništa uzeli. Jednostavno je rekao da ne vidi razloga zašto se to dogodilo njemu. Danas je to bilo moje dijete, jednoga dana to se može i njihovoj djeci dogoditi", ispričala je majka u nedjelju za Dnevnik Nove TV.

Napadači su svi odreda maloljetnici - zato policija ne želi ni reći jesu li joj otprije poznati.

"Ako biološki i psihološki gledamo, nisu do kraja razvijeni. U tom kontekstu trebamo pretpostaviti da oni i ne razumiju koje su posljedice onoga što su napravili, ni za žrtvu ni za njihov život", rekao je voditelj Ureda za psihološku podršku Sveušilišta u Zagrebu Božidar Nikša Tarabić.

Ozlijeđeni 18-godišnjak napadače ne poznaje, a motiva uopće nema. Potvrđuje to i policija.

"Od samog susreta do tog trenutka nije bilo ničega što bi upućivalo da će se takvo nešto dogoditi", rekla je Goatti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oceanske struje Uznemirujuće upozorenje znanstvenika: Kolaps bi mogao početi već za dvije godine, a posljedice će biti katastrofalne

U takvim situacijama, kaže nam psiholog, napadači bi sami trebali potražiti pomoć.

"Da vide na koje se načine mogu bolje nositi s impulsima koje imaju, a koje će, ako po njima postupaju, dovesti do negativnih posljedica", dodao je Tarabić.

Jer žrtva ostaje s traumom, a napadači - s dosjeom. Pitanje je i kakva ih kazna uopće čeka s obzirom na to da su maloljetni.

Dok se priča o tom napadu tek raspliće, novi se dogodio u Senju. Dvije osobe teško su ozlijedile 23-godišnjaka ispred ugostiteljskog objekta.

Određen istražni zatvor

Sudac za mladež i sudac istrage prihvatili su u srijedu određivanje istražnog zatvora trojici maloljetnika koji su pretukli 18-godišnjaka u Dubravi zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu 2. kolovoza predložilo je sucu za mladež i sucu istrage provođenje dokaznih radnji prvog ispitivanja trojice maloljetnih hrvatskih državljana, svi 2008. godište, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su maloljetnici počinili navedeno kazneno djelo 29. srpnja u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Nakon provedenih dokaznih radnji ispitivanja osumnjičenih maloljetnika predložili su sucu za mladež i sucu istrage određivanje istražnog zatvora prema maloljetnicima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Navedeni je prijedlog prihvaćen te je trojici osumnjičenih maloljetnika određen istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi, izvijestili su.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene