Obavijesti Video Pretražite Navigacija
širi se istraga

Nova akcija USKOK-a i policije: Uhićena još tri policajca, među njima je i šef krim policije PU sisačko-moslavačke

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Još trojica policajaca iz Sisačko-moslavačke završila su iza rešetaka nakon što su u utorak uhićena dvojica. Sve ih tereti da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

"Nastavno na jučerašnja uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji na području Sisačko-moslavačke županije, danas su u tijeku nova uhićenja koja provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om u odnosu na još tri policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti", priopćili su iz USKOK-a i dodali kako će nakon ispitivanja osumnjičenika odlučiti o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će obavijestiti javnost.

Istraživanje je prošireno na prvog čovjeka kriminalističke policije čitave Uprave, odnosno načelnika Sektora Igora Pasaneca, te voditelja Službe za javni red i sigurnost PU moslavačke Marijana Brnada koji su danas uhićeni, neslužbeno doznaje Jutarnji te dodaje kako Pasanca i Brnada kolege sumnjiče da su krivotvorili izvješća, to jest, svjesno krivo ocijenili postupanje dvojice kriminalista koji su pucali kako bi ih zaštitili.

Pročitajte i ovo Mandarine (Foto: Dnevnik.hr) - 2 PROVJERE NA GRANICI BiH zabranila uvoz dvije tone mandarina iz Hrvatske! Sve moraju biti uništene

Uhićenja su vezana za slučaj s početka mjeseca kad su policajci u Mošćenici kod Petrinje upotrijebili vatreno oružje. Zapucali su prema vozilu u bijegu iako nisu bili ugroženi, javila je PU sisačko-moslavačka. Policajci su tada prekinuli primopredaju droge u kojoj je sudjelovalo više osoba, a umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah su zapucali prema vozilu u bijegu.

Osumnjičeni su udaljeni iz službe.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene