Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sisačko-moslavačka policija

Akcija policije i USKOK-a: Uhićena dvojica policajaca, poznato za što ih se sumnjiči

Dvojica policajaca udaljena su iz službe, tereti ih se da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.

Policija je uhitila dvojicu policajaca Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti. 

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 3 USKOK objavio Podignuta optužnica protiv 14 Hrvata: Mitom došli do lažne EU digitalne COVID potvrde

Pročitajte i ovo Kampovi - 2 Maržić i Kulušić pušteni Livljanić, Pripuz i Filipi ostaju iza rešetaka: "Sudac je odbio naše argumente"

"Osumnjičeni policijski službenici udaljeni su iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", priopćili su iz policije.

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Pucali na vozilo u bijegu

Spomenuta akcija USKOK-a i policije povezana je sa slučajem s početka mjeseca kada su policajci u Mošćenici kod Petrinje upotrijebili vatreno oružje.

Iz PU sisačko-moslavačke izvijestili su da se tada radilo o postupanju prema nekoliko osoba zbog droge te da je vatreno oružje upotrijebljeno "kada je vozač automobilom krenuo na policajce".

Naime, policajci su tada u mjestu Mošćenica prekinuli primopredaju droge, no umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah su zapucali prema vozilu u bijegu iako nisu bili ugroženi.

Kasnije su tvrdili da su postupali sukladno pravilima službe. Pri tom nitko nije ozlijeđen, jedna je osoba privedena, a za dvije osobe koje su sudjelovale u primopredaji još se uvijek traga. Osumnjičeni policajci udaljeni su iz službe.

Osumnjičene policajce navodno je razotkrila snimka, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene