Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imala detaljan plan

Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Srdjan Vrancic/Cropix
33-godišnja žena uhićena je pod sumnjom za izazivanje požara na jahti 52-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Policija je uhitila 33-godišnju ženu koju sumnjiči se da je krajem siječnja ove godine zapalila jahtu za koju je mislila da pripada njenom poslovnom partneru.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije, zajedno s pripadnicima PU zagrebačke uhitili u 33-godišnjakinju nakon provođenja kriminalističkog istraživanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pogledajte obilazne pravce Počinju radovi na ključnom križanju na istoku Zagreba, očekuju se velike gužve: "Moramo zatvoriti cestu na tri tjedna..."

Vatra na zapaljenoj jahti oštetila je krmu broda 52-godišnjeg Hrvata. Nakon dojave i provedenog očevida i prikupljanja dokaza policija je 33-godišnju ženu uhitila u Zagrebu.

Sumnjiči ju se da je sa smišljenim planom 29. siječnja ove godine na području Zagreba u trgovini kupila potrebne stvari za podmetanje požara. Potom se, tijekom noći, sa svojim automobilom dovezla na zadarsko područje gdje se sljedećeg jutra ukrcala na trajekt za Ugljan.

Pročitajte i ovo Požar automobila - 3 traži se počinitelj Otvorenim plamenom podmetnut požar: Izgorjela tri auta, skuter, šupa, garaža...

Nakon toga se te večeri automobilom dovezla do mjesne marine u Sutomiščici gdje je u noći s 30. na 31. siječnja došla do plovila u vlasništvu 43-godišnjaka s kojeg je uzela kanister s gorivom, a potom se odvezla u neposrednu blizinu pristaništa gdje se na vezu nalazilo plovilo u vlasništvu oštećenog 52-godišnjaka.

Dolaskom do povila, u namjeri izazivanja požara, na krmu broda je ubacila kupljene predmete u Zagrebu i hepokocke pokraj kojih je ostavila upaljeni plinskim plamenik, a potom i prethodno otuđeni kanister s benzinom te tako podmetnula požar.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture AFERA NA GEODETSKOM FAKULTETU Policija upala u Ministarstvo kulture, procurilo jedno ime: "Danas su provedene samo hitne dokazne radnje"

Kako doznaje zadarski 057info, jahtu koju je 33-godišnjakinja zapalila, njen bivši poslovni partner već je prodao.

Nakon izazivanja požara 33-godišnjakinja je odvezala jedan dio konopca s kojim je brod bio vezan za rivu, a drugi dio konopca prerezala oštrim predmetom te se vozilom udaljila s mjesta događaja, a ubrzo i sa područja zadarske županije.

Pročitajte i ovo PR Oglas Najpovoljniji wellness odmor uz 10% popusta za plaćanje Mastercard® karticama!

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je na namjeran način prouzročila požar na plovilu, čime je izazvala opasnost za imovinu većeg opsega kao i da je svojim radnjama izazvala opasnost za druge brodove koji su se nalazili u neposrednoj blizini broda i za onečišćenje mora na navedenom priobalnom području, protiv 33-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene