Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brza reakcija

Okončana velika potjera: Uhvaćen zatvorenik koji je pobjegao kroz prozor bolničkog WC-a, u ruke policije pao na zagrebačkoj Volovčici

Bijeg iz zatvora, ilustracija - 2
Bijeg iz zatvora, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bijeg iz zatvora, ilustracija - 2 Galerija 1/1 >>
Na zagrebačkoj Volovčici večeras je uhićen odbjegli krijumčar ljudima.

Zatvorenik iz zagrebačkog zatvora Remetinec, koji je pobjegao u nedjelju iz bolnice Sestara milosrdnica, uhićen je, javlja reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Pročitajte i ovo Split: Otkrivena nova vrsta puža: Ilustracija - 3 KAKVO OTKRIĆE Novootkrivena životinja u Splitu nosit će ime grada: Specifična je i po izgledu koji su neki već povezali s Hajdukom Slika nije dostupna Pojačane gužve PUZ: Preuzimanje dokumenata i subotom, ali samo privremeno

PU zagrebačka je potvrdila da je 31-godišnji muškarac uhićen večeras oko 20:50 sati te će biti prepraćen u remetinečki zatvor.

Ovime je okončana potraga za 31-godišnjim državljaninom Srbije koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru. Pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet.

Zatvorenik je državljanin Srbije kojem je istražni zatvor određen zbog krijumčarenja ljudi, a nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora.

U KBC-u Sestara milostrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu. Policiji je uspio pobjeći, preskočivši zid.

Pomoćnica ministra pravosuđa Jana Špero izjavila je da je do bijega istražnog zatvorenika iz bolnice došlo zbog propusta u sigurnosti pa su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti stegovni postupci.

"Pokrenuli smo stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na osiguranju istražnog zatvorenika", poručila je Špero.

Dodala je kako je istražni zatvorenik bio u KBC-u Sestara milosrdnica zbog gutanja stranog tijela i bolovima u abdomenu. No, prilikom korištenja WC-a zatvorenik nije bio vezan.

"Došlo je do problema u provedbi sigurnosti. Oni jesu bili uz zatvorenika, provjerili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bijega kroz prostoriju koja se nalazila do WC-a. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procjenili da i bez sredstava vezanja može otići na WC", naglašava Špero.

Kazala je kako je na WC išao više puta. "Ali, posljednji put je uspio preskočiti zid i otići u prostoriju iz koje se uspio udaljiti", dodala je.

"Kada su primijetili da više ne uzvraća pozive iz WC-a tada su išli ući u prostoriju. Nešto teže su se otvorila vrata i onda su tek primijetili otvoreni prozor", ustvrdila je Špero.

Procjena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji dijeli prostorije bio dovoljno visok te da je nemoguće za ga zatvorenik njegovih fizičkih osobina može preskočiti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene