Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen Bandić

Prve reakcije: 'Nije bilo brzo, ali...! Oba su pala!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polako stižu i prve reakcije na uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Bernardić: Grad mora funkcionirati, više komentara i od SDP-a i HDZ-a sutra

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka o istražnom pritvoru Afera Agram: Svi osim Bandića žele van uz jamčevinu Slika nije dostupna Čeka se odluka suda Bandićev odvjetnik: Gradonačelnik neće dati ostavku!

'Neka se nitko ne naljuti, ali Zagreb je najvažniji grad Hrvatske i mora funkcionirati bez mrlje', izjavio je predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić, komentirajući uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandić, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza i drugih.

Iz zagrebačkog SDP-a večeras su poručili kako će cijeli slučaj dodatno komentirati sutra, kada se institucije Republike Hrvatske službeno oglase.

I u HDZ-u je rečeno da će u ponedjeljak kada će oni i cjelokupna javnost imati više informacija, komentirati ta uhićenja.

Glasnogovornica HDZ-a Dajana Antonija Bebek rekla je da iz izvještaja medija nemaju dovoljno saznanja da bi mogli komentirati uhićenja Milana Bandića i drugih.

'Nadamo se da će se sve sumnje koje su istaknute istražiti apsolutno do kraja'

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je na svojoj Facebook stranici objavio dio svog intervjua iz 2010. u kojem je prognozirao da će se USKOK pozabaviti i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i bivšim premijerom Ivom Sanaderom.

'Milan Bandić je na kraju svoje političke karijere, a obzirom na način rada ne bih se iznenadio da i na njegova vrata zakuca USKOK', citirao je Jovanović svoj odgovor na pitanje iz četiri godine starog intevjua.

Također je objavio dio gdje kaže kako je Sanaderu 'mjesto u Remetincu, a ne u Saboru'.

Potom je Jovanović na Facebooku napisao: 'Nije bilo brzo, ali točan odgovor na oba pitanja! Oba su pala!'

Zastupnik HNS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak je u vezi s uhićenjem gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, vlasnika CIOS-a Petra Pripuza i drugih izjavio da se u HNS-u neće upuštati ni u kakve komentare postupaka koji su u tijeku.

'Nadamo se da će se sve sumnje koje su istaknute istražiti apsolutno do kraja', poručio je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak.

Hrg: Neka institucije rade svoj posao, ali brzo

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg je u vezi uhićenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdina Slobodana Ljubićića i ostalih rekao da dok se sve ne istraži nema što komentirati, ali i poručio kako bi volio da institucije naprave posao brzo te da uhićeni ako su krivi snose posljedice, a ako nisu budu oslobođeni.

'Kao što kaže gradonačelnik Bandić 'neka institucije rade svoj posao', ali ono što bih ja volio je da naprave taj posao brzo, a ne da bude to trakavica od par godina. Ako su krivi neka snose posljedice, a ako nisu bit će oslobođeni', poručio je Branko Hrg.

'Znakovit je sastav uhićenih'

Saborski zastupnik Josip Kregar rekao je za uhićenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza kako se radi o društvu koje se ne viđa često na istom mjestu, poduzetniku s problematičnom reputacijom i dvojicom koji vode najznačajnije institucije u gradu.

Kregar smatra da se još premalo zna o tom uhićenju, a zasad samo može citirati omiljenu Bandićevu izjavu 'neka institucije obave svoj posao'.

'Pa, počele su', zaključio je Kregar, koji je bio Bandićev protukandidat na izborima za zagrebačkog gradonačelnika.

Uhićen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u tijeku je pretres

Predsjednica ORaH-a i saborska zastupnica Mirela Holy kazala je kako, s obzirom na to je da je predstavnica zakonodavne vlasti, ne može komentirati postupak koji je u tijeku sve do pravomoćnosti presude, ako je i bude.

'U svakom slučaju recentna događanja u Hrvatskoj su velika poruka svim političkim strankama i političarima da svoj posao moraju raditi u javnom interesu'.

 

 

 

(Hina/D.Š.) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene