Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za posao

NUDI PLAĆU OD 10 TISUĆA KUNA Ne može naći radnika pa se odlučio na neobičan potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni internet ni preporuke, pa ni mogućnost dobre plaće - nisu urodili plodom.

Žarko Ivanković, vlasnik jednog zagrebačkog restorana, potpuno je neuobičajeno krenuo u potragu za kuharom. Ni internet ni preporuke, pa ni mogućnost dobre plaće - nisu urodili plodom. I onda je odlučio radnika potražiti ni manje ni više nego preko - jumbo plakata.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

Vlasnik restorana, Žarko Ivanković, kuhara traži putem jumbo plakata. 'Mogu reći da je u ova dva dana preko 15 ponuda došlo. Čuli smo se telefonski i evo recimo 2-3 ponude su vrlo, vrlo zanimljive', kaže nam Žarko.

Žarko ne žali novac koji je dao za oglašavanje. Prežalit će i to, ako pronađe idealnog radnika za svoj riblji restoran. Početna plaća - 10 tisuća kuna.

'Mora znati i mora biti pun energije. Srećom, ili nama nesrećom, na poslu, naša kuharica ide na porodiljni i tako smo prisiljeni tražiti. Recimo, bilo bi idealno da je netko došao izvana, radio, pa s nekom novom kuhinjom, nešto sad ajmo probati, vidjeti kad je već takva situacija', kaže Žarko.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje, kuhari su tražena roba.

'Iz godine u godinu imamo sve veći broj potražnje za kuharima, što je u potpunosti razumljivo, jer nam traže najčešće djelatnost ugostiteljstva, a i sve veći broj zapošljavanja', kaže Ivana Šimek iz HZZ-a.

Samo u siječnju preko Zavoda se zaposlilo oko 850 kuhara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene