Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolege osudile palež

Sutkinji zapaljen automobil, susjedi u šoku: "Užas jedan, za Osijek nismo to očekivali"

Zapaljen BMW u Osijeku - 6
Zapaljen BMW u Osijeku - 6 Borna Jaksic/Cropix
Aktualno Galerija Zapaljen BMW u Osijeku - 6 Zapaljen BMW u Osijeku - 6 Foto: Borna Jaksic/Cropix Zapaljen BMW u Osijeku - 8 Zapaljen BMW u Osijeku - 8 Foto: Borna Jaksic/Cropix Zapaljen BMW u Osijeku - 4 Zapaljen BMW u Osijeku - 4 Foto: Borna Jaksic/Cropix Sutkinji zapaljen automobil, ilustracija - 5 Sutkinji zapaljen automobil, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +3 Sutkinji zapaljen automobil, ilustracija - 4 Galerija 1/8 >>
Udruga hrvatskih sudaca oglasila se o paljenju automobila poznate osječke sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač. Najoštrije su osudili zločin.

Automobil je odvezen, očevid završen, a pred stan osječke sutkinje stigli su čistači. O veličini požara u središtu grada svjedoči i otopljena ploča na zgradi. Susjedi su potreseni i u ponedjeljak ujutro.

"Užas jedan. Svi smo tu šokirani. Cijeli ovaj kvart. Čuli smo da je to bilo u Splitu u 2-3 navrata, ali za Osijek nismo očekivali", navodi susjed Željko Pavlović.

Policija je zaključila da je za eksploziju odgovorna ljudska ruka. Još utvrđuju čija.

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić razgovarala je s napadnutom sutkinjom, no u ponedjeljak nije željela pred kamere.

Rekla je da joj treba nekoliko dana mira, izrazila je također i nadu da će policija pronaći počinitelja.

Vlasta Šimenić Kovač javnosti je poznata po nekoliko istaknutih suđenja. 2021. godine sudila je u predmetu SMS, saslušala zvučna imena svjedoka poput Mamića, Todorića, Karamarka. Napad na nju osudila je Udruga hrvatskih sudaca.

U obranu stao Županijski sud u Osijeku

U obranu svoje kolegice stao je i Županijski sud. Prijetnji, kažu, nije bilo.

"Otkad sam ja na sudu nije bilo, ne samo na Županijskom sudu, nego ni na Općinskom sudu. Ja za takve prijetnje nemam saznanja, a kamoli da bi bilo ovakav ozbiljniji napad na suca", navodi glasnogovornik suda Davor Mitrović.

Osječki sud još se oporavlja i nakon narušenog ugleda zbog trojice sudaca osumnjičenih za korupciju. Motiv jučerašnjeg napada tek treba utvrditi.

"Sutra smo mi svi na poslu, nastavljamo raditi zakonito i pošteno i ovakav neprimjeren čin nas u tome neće spriječiti", dodaje Mitrović.

Paljenje automobila osudila Udruga hrvatskih sudaca

O slučaju paljenja automobila poznate sutkinje Županijskog suda u Osijeku Vlaste Šimenić-Kovač oglasila se Udruga hrvatskih sudaca koja je najoštrije osudila zločin.

"Sutkinja Vlasta Šimenić Kovač profesionalno, pošteno i časno dugi niz godina obnaša sudačku dužnost u Kaznenom odjelu Županijskog suda u Osijeku. Svi koji djeluju u javnom medijskom prostoru morali bi biti svjesni posljedica svojih izjava kada govore o sucima. Sutkinji Šimenić Kovač pružamo kolegijalnu potporu i vjerujemo da će počinitelji zločina brzo biti procesuirani i odgovarati za svoj zločin", glasi priopćenje kojeg potpisuje Damir Kontrec, sudac Vrhovnog suda RH.

Pročitajte i ovo Zapaljen BMW u Osijeku - 8 Podmetnut požar FOTO Sutkinji zapaljen skupocjeni BMW: Sudila je u poznatim slučajevima

Vodila važne slučajeve uključujući "Aferu SMS"

Sutkinja je vodila niz eksponiranih sudskih postupaka. Najpoznatiji je slučaj kojeg je vodila Afera SMS kada je 4. veljače 2021. godine osudila bivšeg policijskog informatičara Franju Vargu za sprječavanje dokazivanja u tzv. "aferi SMS" te je osuđen na tri i pol godine zatvora, a njegova pomagača, bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića na dvije godine zatvora.

Pročitajte i ovo Franjo Varga VISOKI KAZNENI SUD Afera SMS: Vargi i Curiću potvrđene kazne, lažirali poruke za Mamića i Todorića

Na sedam i pol godina zatvora 8. svibnja 2020. godine nepravomoćno je osudila Branislava Smiljanića zbog ubojstva glumca Aleksandra Bogdanovića u prometnoj nesreći krajem 2019. godine.

Vodila je i suđenje protiv šestoro okrivljenika optuženima za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog na Braču.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene