Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisi sama - ideš s nama!

Pomogle su stotinama žena koje se bore s rakom, a sad one trebaju pomoć: "Ne uspijevamo pokriti troškove"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" objavila je kako više nikoga ne mogu voziti na zračenje, putem besplatnog taksi prijevoza, jer nemaju dovoljno novaca da pokriju troškove prijevoza. Na specifične terapije moći će prevoziti samo žene koje žive u Zagrebu.

"Cijelu noć nisam spavala", stoji na početku Facebook objave Ivane Kalogjere, predsjednice Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same, u kojoj je napisala da je udruga prisiljena ograničiti jedan aspekt projekta "Nisi sama - ideš s nama!", a drugi potpuno ukinuti. 

"Danas smo, teška srca, donijele odluku da se naša usluga besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ od 27. lipnja 2022. može koristiti samo za odlazak na kemoterapije i imunoterapije. I to samo za one korisnice koje će taksi prijevoz koristiti na području Grada Zagreba. Dakle, na zračenje više nikoga ne možemo voziti, a na spomenute terapije samo žene koje kreću s neke zagrebačke adrese", napisala je Kalogjera u objavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabrost, entuzijazam i snaga Iskustva ljudi koji su preživjeli rak: "Dali su mu šest mjeseci života..."

Pročitajte i ovo Zvonko Pelicarić - 2 Medicinska senzacija Jučer na operaciji, danas otpušten: Pacijent kojem je inovativnim zahvatom zaleđen i odstranjen tumor opisao svoje iskustvo - "Gotovo kao da sam zub izvadio"

Razlog ograničavanja ovog projekta je nemogućnost pokrivanja troškova na temelju prikupljenih donacija. "Naime, uz sav trud i napor, koji već godinama ulažemo u održavanje usluge, donacije koje smo prikupile u posljednje dvije humanitarne akcije ne pokrivaju troškove projekta, a koji su iz mjeseca u mjesec sve veći", piše.

"Jasno nam je da su vremena teška i da svi sve teže živimo, što je, pretpostavljam, i razlog zašto imamo manje donacija. Mi ćemo i dalje dati sve od sebe kako bismo što većem broju žena omogućile dostojanstven odlazak na terapije. Iskreno se nadamo da je ovo privremena kriza i da uslugu „Nisi sama - ideš s nama!“ nećemo morati ugasiti", piše u nastavku emotivne objave.

Nisi sama - ideš s nama!

Udruga Nismo same na brojne načine pomaže osobama oboljelim od karcinoma. Jedan od njih je i projekt "Nisi sama - ideš s nama!" kojim plaćanjem taksi prijevoza olakšavaju život pacijenticama u mučnom procesu kemoterapije.

"Dosad je Udruga Nismo same, zahvaljujući vašim donacijama, platila 1.199.121 kunu taksi računa za 19.389 vožnji i 567 žena, od kojih je manje od 50 posto na području Zagreba. Ostale vozimo iz Velike Gorice, Samobora, Zaprešića, Sesveta, Ivanje Reke i drugih okolnih mjesta, što nam značajno poskupljuje mjesečne troškove, a koji po jednoj ženi znaju preći iznos od 10.000 kuna", stoji u objavi.

Naposljetku, Kalogjera je napomenula da njihova 11. humanitarna akcija traje do 29. srpnja 2022. U njoj možete sudjelovati kupnjom njihovih proizvoda ili uplatom donacije na humanitarni račun udruge - IBAN: HR2624020061500119595 (poziv na broj HR00 ili HR99).

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene