Iako je u Ruandi svaki centimetar polja obrađen, u toj državi još uvijek vlada glad. Dvije prijateljice, Elizabeth i Slavica, otputovale su u tu državu i nakon tog su putovanja odlučile djelovati. Osnovale su udrugu čiji je cilj školovati i nahraniti dio tamošnje djece.

Galerija


Gladi u afričkoj državi Ruandi svjedoči fra Ivica, koji tamošnjoj djeci već godinama nastoji pružiti drugačiju budućnost. On je na svom poslu naslijedio fra Vijeku, koji je pokrenuo centar u kojem se obrazuju budući zidari, krojači, zavarivači i električari.

Vezani članci Sandi Cenov - 2 Što stariji, to bolji! Tko su domaći zavodnici koji su s godinama sve poželjniji i šarmantniji? Natali Dizdar - 3 Nova adresa Natali Dizdar, opisala je kako izgleda njezin život u Londonu i priznala: "Sada nije lijepo tamo živjeti"

"To obrazovanje, pogotovo u ovom dijelu svijeta, predstavlja izlazak iz bijede", rekao je fra Ivica.

Ruandu su nedavno posjetile Slavica Ninković Gašparović i Elizabeth Suzana Kozina. Taj im je put, kažu, promijenio pogled na Afriku, ali i na ostatak svijeta. Potresene onim što su vidjele, već u zračnoj luci odlučile su da će osnovati udrugu "Putokaz za Afriku", koja pomaže djeci u Ruandi.

"Uplatom od 60 kuna jedno dijete dobije obrok, školsku uniformu, bilježnice i knjige za školovanje", objasnila je Elizabeth Suzana Kozina.

Jedan od ciljeva Udruge jest pratiti napredak djeteta kojem se pomaže.

"Njih je sram zbog vlastitog siromaštva. Ipak, oni znaju zašto mi to radimo jer im je rečeno: 'One će vam pokušat pomoći'", rekla je Slavica Ninković Gašparović.

Više o Centru koji vodi fra Ivica te pomoći koju pružaju Slavica i Elizabeth, možete saznati u videoprilogu.