Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽELE DALJE ZAPOŠLJAVATI

One se ne daju i ne odustaju: Prošle su agoniju, a sada pokreću novi projekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Htjeli bismo nastaviti putem DTR-a, putem Kamenskog, a to je da radimo isto tako kvalitetne proizvode iz naše Hrvatske. A za to nam trebaju i strojevi", kaže Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Kamensko.

Bivše radnice Kamenskog, čiju je agoniju pratila cijela Hrvatska, pokrenule su novi projekt. Putem internetske kampanje prikupljaju novac za kupnju profesionalnih strojeva, jer žele proširiti posao i zapošljavati.

Pročitajte i ovo Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca (Foto: Dnevnik.hr) Žele biti energetski neovisni Križevački sunčani krovovi: Građani vlastitim novcem financirali gradnju solarnih panela na javnim ustanovama Slika nije dostupna KUĆA SJEĆANJA Udruga Kamensko ponovno će oživjeti legendarni plavi kaputić: "Drago mi je što nisu zaboravili, dirnulo me u srce..."

Vrijedne ruke bivših radnica Kamenskog ne staju. Šije se i popravlja što treba, no bile bi, kažu, još i brže da imaju svu opremu koja im je potrebna. "Htjeli bismo nastaviti putem DTR-a, putem Kamenskog, a to je da radimo isto tako kvalitetne proizvode iz naše Hrvatske. A za to nam trebaju i strojevi", kaže Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Kamensko. Cilj im je prikupiti 160.000 kuna.

Grozaj ističe da je riječ o rabljenim strojevima, na koje su dobili i popust, no "nama će stvarno dobro doći". Marija Havriliv, bivša radnica Kamenskog, kaže da bi na tim strojevima puno brže mogli napraviti neke stvari koje na ovima postojećim ne mogu.

Tako bi mogle pokrenuti proizvodnju i uz sadašnjih osam zaposlenih, zaposliti još ljudi. Ima, kažu, puno onih kojima treba pomoć. Znaju kako je to ostati bez plaća koje si zaradio i završiti na ulici. "Bilo je jadno. S 50 godina ostati bez posla nije lako. Više vas nitko ne želi zaposliti, idete od nemila do nedraga. Eto, dok se nismo tu nekako snašli", rekla je Mirjana Horvat, također bivša radnica Kamenskog.

Prošlog mjeseca na burzi rada bilo je više od 99 tisuća nezaposlenih koji su stariji od 45 godina. Novu priliku u udruzi Kamensko pronašle su i dvije bivše radnice DTR-a. "Pošto znam tu profesiju i sve, zato sam se najviše i prijavila. Jer radi se ovoga što sam radila i prije, nije mi ništa novo, a to volim raditi", kaže Dijana Hanževački, bivša radnica DTR-a.

Grozaj ističe kako dvije radnice čekaju dok udruga ne nabavi strojeve. "Htjeli smo im dati mogućnost i šansu kakve mi nismo imali", dodaje ona. A šansu da ovim vrijednim ženama pomognu donacijom - imaju svi. Svaka kuna dobro će doći.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene