Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Šokirani izjavama"

Poduzetnici traže hitan odlazak ministra Ćorića: "Neozbiljan je, nije ga briga što gospodarstvo propada"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga Glas poduzetnika zatražila je hitno razrješenje ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića. Pozvali su da se na njegovo mjesto imenuje ministar koji će biti "kompetentan za tu funkciju" te da to bude netko tko ima iskustva u privatnom sektoru.

U otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću i potpredsjedniku Vlade Tomi Medvedu Udruga Glas poduzetnika poručuje kako smatra nedopustivim da je Ćorić još uvijek ministar gospodarstva.

"Naime, ministar je već nekoliko puta pokazao da ga nije briga što hrvatsko gospodarstvo propada, što će propasti mnogobrojne tvrtke i obrti i što će deseci tisuća radnika ostati bez posla. Smatramo da je nedopustivo da ministar Vlade Republike Hrvatske izbjegava preuzeti odgovornost, ponuditi konkretna rješenja i pokrenuti potrebne sustavne reforme koje bi omogućile opstanak malog i srednjeg poduzetništva", navode u otvorenom pismu iz udruge.

"Mnogobrojne poduzetnike u proteklim tjednima šokirale su izjave ministra Ćorića o stanju u našem gospodarstvu i o ozbiljnosti situacije", navode i dodaju da su iznenađeni izostankom konkretne pomoći i obeštećenja za djelatnosti koje se suočavaju s velikim padom prometa, a nisu formalno zatvorene.

"Dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki"

Tvrde da Ministarstvo gospodarstva ignorira sve njihove upite, molbe i prijedloge te da ministar Ćorić dopušta propadanje mikro, malih i srednjih tvrtki te se ponaša kao da se to njega ne tiče.

"U bezizlaznoj situaciji u kojoj su se našli mnogobrojni poduzetnici resorni ministar pokazao je neozbiljnost i nonšalantno ponašanje, a kap koja je prelila čašu bila je izjava 'kako neće baš svi ugostitelji propasti bez izdašnije pomoći države kao što tvrde sami poduzetnici'", navode u pismu.

Ćorićevo ponašanje smatraju nedoličnim

"Smatramo da je ponašanje ministra Ćorića u ovoj situaciji nedolično, a kao glavne probleme vidimo njegovu nespremnost na dijalog, nerazumijevanje problematike i nedostatak iskustva rada u privatnom sektoru", navode iz Udruge Glas poduzetnika.

Smatraju i vrlo neobičnom situaciju da jedan ministar gospodarstva nije ostvario niti jedan radni dan u privatnom sektoru. Dodaju i kako je povezan "uz mnogobrojne aktualne afere u kojima se otuđio novac hrvatskih poreznih obveznika".

Udruga smatra da Hrvatska može ponuditi mnogo kvalitetniju i kompetentniju osobu da vodi Ministarstvo gospodarstva.

Pročitajte i ovo Maruška Vizek Mjere smatraju lošima Ugostitelji ne odustaju od nižeg PDV-a: "Osim plaća moramo imati oko 250 do 300 tisuća kuna za hladni pogon"

Pročitajte i ovo Hrvoje Bujas BUJAS ZA DNEVNIK NOVE TV Šef udruge Glas poduzetnika: "Ako ništa drugo ne preostane, mi smo spremni napraviti blokadu i prosvjede. Dajte privatnom sektoru da prodiše"

"Ovim putem apeliramo na predsjednika i potpredsjednika vlade da ministra Ćorića hitno razriješe dužnosti i imenuju ministra gospodarstva koji će biti kompetentan za navedenu funkciju. Također, inzistiramo u ime svih poduzetnika i obrtnika u Hrvatskoj da idući ministar bude netko tko ima iskustva u privatnom sektoru. Smatramo da će jedino takva osoba moći shvatiti konkretne probleme poduzetnika te da će biti otvorena za dijalog i suradnju", zaključuju u Udruzi Glas poduzetnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene