Obavijesti Video Pretražite Navigacija
konverzija švicaraca

Udruga Franak kazneno prijavila agenticu Vlade europskom sudu: "Čudim se da može mirno spavati"

Aktualno Galerija Slučaj Franak: Ilustracija - 2 Slučaj Franak: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Franak: Ilustracija - 4 Slučaj Franak: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Franak: Ilustracija - 3 Slučaj Franak: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Slučaj Franak: Ilustracija - 5 Slučaj Franak: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Slučaj Franak: Ilustracija - 1 Galerija 1/6 >>
Udruga Franak podnijela je kaznenu prijavu protiv agentice Vlade na Sudu Europske unije, Gordane Vidović Mesarek.

Udruga Franak smatra da je agentica Vlade Gordana Vidović Mesarek na sudu dala lažni iskaz i njime nanijela štetu potrošačima koji su kredite u švicarskim francima pretvorili u kredite u eurima. A takvih je oko 55 tisuća.

"Matematika je egzaktna i vidi se da je 40 posto minimalno još banka dužna oštećenim građanima koji su izvršili konverziju", rekao je Elvis Sudar, predsjednik Upravnog odbora Franka.

Pročitajte i ovo Slučaj švicarac - 4 SLUČAJ FRANAK Ne staju reakcije na odluku Vrhovnog suda: "Ako je nešto ništetno, to je ništetno od starta"

Pročitajte i ovo Udruga Franak konverzija švicaraca Udruga Franak oštro optužila suce Vrhovnog suda: "Pod utjecajem su Vlade, koja štiti bankarski sektor"

Goran Aleksić, koordinator ekonomsko-pravnog tima Udruge, dodaje da se radi o "bezočnoj i prljavoj laži". "Više je laži koje su izrečene u tom lažnom očitovanju, lažnom iskazu. Čudim se toj agentici da može mirno spavati nakon što je potpisala jedno takvo očitovanje."

Ana Herman, potrošačica čiji je predmet ispitivan na Sudu EU-a, pozvala je Vidović Mesarek da od lažnog svjedoka postane svjedok pokajnik. "Takav institut u hrvatskom pravu postoji", rekla je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene