Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svakome se može dogoditi

Udruga blokiranih HUBIS pred gašenjem zbog - blokade: "To prvi put čujem od vas"

Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr
Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Humanitarne udruge blokiranih i socijalno ugroženih (HUBISU) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s nešto više od 20.000 kuna utvrđenog duga do kraja svibnja i s neizvršenim osnovama za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Oglasom se poziva i zastupnik te udruge Vladimir Knežević da u roku od petnaest dana preda popis i imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je HUBISU nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Pročitajte i ovo Ilustracija UCJENA SNS-a? Zbog duga isključili struju jedanaesteročlanoj obitelji, gradonačelnica im poručila: ''Kako ste glasali, tako ste i dobili" Slika nije dostupna Udruga 'Blokirani' Dug građana 28 milijardi kuna: U blokadi 318 tisuće, a Vlada okreće glavu

"Bio sam okružen ljudima koji su me htjeli izigrati, a ja sam zaista drugima htio pomagati", počeo je svoju priču u razgovoru za Dnevnik.hr, predsjednik HUBISU Vladimir Knežević. Objasnio je da je svu "problematičnu" staru ekipu izbacio iz Udruge i da sad oko sebe ima nove ljude. "Mislim da je za dug kriv bivši tajnik koji je nabavio tri računala i tri mobitela", rekao je.

Na naše pitanje jesu li u blokadi odgovorio je da ne zna i "da će iz ovih stopa u FINA-u". Priznaje da je za dug znao, ali vijest da je Trgovački sud u Osijeku pokrenuo postupak čuo je od nas. "Prvi put čujem sad", rekao je uznemireni predsjednik Udruge blokiranih uvjeren da će uspjeti pronaći rješenje. "Taj novac mogu skupiti u tjedan dana, isprosit ću ga u raznim institucijama", kaže Knežević pravdajući se da je imao drugih problema pa nije stigao podmiriti dug

Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih osnovana je i registrirana u jesen 2016., sa sjedištem u Vinkovcima, a kao cilj njezine djelatnosti navedena je pomoć u ostvarivanju prava članova i njihovih obitelji i simpatizera te pomoć pri rješavanju blokade kao i ostale vrste pomoći u rješavanju problema.

Istovremeno, kao djelatnosti kojima se ostvaruje proklamirani ciljevi te udruge navedeno je, između ostaloga, i zalaganje za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge i financijsko materijalne pomoći, pružanje stručne i druge pomoći članova udruge, posebice onima koji se nalaze u teškoj situaciji, a po mogućnosti i pružanje novčane i svake druge gospodarske pomoći. (L.R., Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene