Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Vješanje učenika u školi umalo završilo tragično

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki peti učenik u Hrvatskoj žrtva je fizičkog i psihičkog zlostavljanja svojih vršnjaka. Najnoviji incident dogodio se u srednjoj školi Josipa Kozarca u Đurđenovcu.

Ondje su učenici prvoga razreda na vješalicu za kapute objesili svog fizički slabijeg kolegu. Dječak se umalo ugušio. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKRŠAJ VIŠE OSOBA U sukobu na benzinskoj postaji teško ozlijeđen bivši pripadnik ATJ Lučko, uhićene tri osobe Slika nije dostupna vlasnica platila kaznu Pas u Đurđevcu istrčao na ulicu i ugrizao 59-godišnjaka, lakše je ozlijeđen

Četiri učenika koja su sudjelovala u vješanju vršnjaka škola je kaznila. 

'Učenik koji je počinio to djelo, koji je maltretirao mlađeg učenika dobio je pedagošku mjeru opomenu pred isključenje. A učenici koji su gledali, a nisu pomogli, nisu reagirali, na pravi način dobili su pedagošku mjeru ukor nastavničkog vijeća', rekla je profesorica Sanja Medenica iz đurđenovačke škole.

Dok policija istražuje slučaj, škola upozorava da bi im stručna pomoć itekako dobro došla jer u ovoj školi na postoje ni pedagog ni psiholog.

U emisiji '10 do 8' ovu problematiku učeničkog nasilja komentirala je psihologica Gordana Buljan Flander.

'Postoji protokol za postupanje u takvim situacijama. Škole moraju obavijestiti Centar za socijalnu skrb i policiju te uputiti i počinitelja i žrtvu u određeni tretman. Jedan veliki dio škola upravo tako postupa', rekla je Buljan Flander.

U emisiji je o svom iskustvu s nasiljem među djecom progovorila i majka jedne od žrtava, čije je 14-godišnje dijete, upravo kao i 15-godišnjak iz Đurđenovca, sustavno maltretirano u školi.

Više o ovoj temi saznajte iz priloženih videa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene