Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem nasilja nad ženama

Ubojstvo dvaju žena obilježilo kraj godine u Velikoj Gorici: "Sve je gore i gore i ničemu dobrom se ne možemo nadati"

Aktualno Galerija Cvjećarnica - 1 Cvjećarnica - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Cvjećarnica - 2 Cvjećarnica - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Lampion Lampion Foto: Dnevnik Nove TV +0 Policija Galerija 1/4 >>
Zagrebačka policija objavila je detalje sumanutog pohoda umirovljenog mehaničara koji je prvo ubio suprugu, potom vlastitu majku i na kraju presudio sebi. Još se istražuje što je bio motiv dvostrukog ubojstva.

Svjedoci se i dalje prisjećaju jezivih trenutaka dvostrukog ubojstva i samoubojstva koji su se u petak dogodili u Velikoj Gorici.

"Sve je bilo puno policije i bile su dvije hitne pomoći. Bježali smo, policija nas je tjerala da ne bi bilo kakvih eksplozija", ispričao je Slavko reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću.

Hladnokrvni ubojica pobjegao je prema obiteljskoj kući. Nakon što je ubio svoju suprugu, u prizemlju je istim oružjem presudio 84-godišnjoj majci, zatim otišao na kat te presudio sebi.

Pročitajte i ovo Marija Goatti Sve će se i snimati Zbog dočeka Nove godine policija angažirala dodatne snage: "Bit ćemo svugdje, i vidljivi i nevidljivi"

Ženska mreža Hrvatske za ovaj slučaj jasno upire prstom u politiku: "Pitamo se zašto još uvijek nisu donesene izmjene Kaznenog zakona koje je najavio premijer? Tražimo hitno usvajanje izmjena Kaznenog zakona te implementaciju 17 preporuka Vijeća stranaka. Krajnje je vrijeme da se problem nasilja prema ženama shvati ozbiljno."

Za mještane Gorice bit će ovo jedan od najtužnijih završetaka godine.

"Sve je gore i gore i ničemu dobrom se ne možemo nadati", smatra stanovnica Velike Gorice.

Ove godine devet žena ubile su bliske osobe. Ne zatvarajmo oči pred nasiljem – jer kada se dogodi ovakav krvavi zločin, onda je za sve apele upozorenja prekasno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene