Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznavatelj podzemlja za dnevnik nove tv

Ubojica sa Zrća ima as u rukavu, a bivši obavještajac tvrdi: "Jedan detalj je i dalje nejasan"

Aktualno Galerija Ubojstvo na Zrću - 1 Ubojstvo na Zrću - 1 Ubojstvo na Zrću - 3 Ubojstvo na Zrću - 3 Ubojstvo na Zrću - 2 Ubojstvo na Zrću - 2 Ubojstvo na Zrću - 4 Ubojstvo na Zrću - 4 +0 Ubojstvo na Zrću - 5 Galerija 1/5 >>
Policija i dalje radi na rasvjetljavanju svih okolnosti brutalne likvidacije na plaži Zrće. Uz jake mjere osiguranja ubojica je u petak doveden pred tužitelja i suca istrage. Branio se šutnjom, a hoće li mu zdravstveni problemi biti as u rukavu - doznao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Bez emocija i skrivanja hladnokrvni ubojica 38-godišnjeg Crnogorca stigao je pred zadarskog tužitelja. Veliki broj policajaca s dugim cijevima ništa nije prepuštao slučaju. Ekspresno, u manje od sat vremena završilo je ispitivanje u tužiteljstvu.

"Bit će negdje oko 11-12 svjedoka ispitano tijekom istrage, a pored toga bit će naloženo i provođenje psihijatrijskog vještačenja", pojasnilo je Županijsko državno odvjetništvo. A upravo to bi mogao biti as u rukavu obrane osumnjičenog.

"U lošem je stanju. Psihički je dosta loše. Ima on određenih zdravstvenih tegoba psihičke prirode tako da plus još ovaj događaj... zato ni nije iznio obranu", pojasnio je njegov odvjetnik Vinko Gulišija.

Iako se branio šutnjom zbog opasnosti od bijega sudac istrage odredio mu je mjesec dana istražnog zatvora.

Dobar poznavatelj srpskog i crnogorskog podzemlja je i bivši obavještajac Božidar Spasić. Kaže kako su motivi u ovakvim obračunima jasni. "Vrlo vjerovatno da se radi ili o naručenom ubojstvu vezanom za poslove droge ili bih prije rekao da se ovdje radi o ubojstvu zbog borbe za tržište", smatra Spasić.

Spasić tezu da je okršaj izazvala svađa oko djevojke odbacuje, no kaže nejasan je jedan bitan detalj. "Tko je bio lokator -  tko je metu u točnom smislu namjestio tamo gdje će ubojica moći izvršiti to ubojstvo", ističe Spasić.

Pročitajte i ovo Očevid ubojstva na Pagu - 8 Duge cijevi na ulicama Zadra Odvjetnik ubojice sa Zrća se požalio: "Psihički je dosta loše, ima zdravstvenih tegoba..."

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić ubojstvo na zrću Poznat identitet ubijenog, Domagoj Mikić otkrio detalje likvidacije: "Ubojica je svoju žrtvu vrebao, prišao mu je sleđa..."

A razliku u kvalifikaciji djela vide i policajci i tužitelji. Iako je za istražitelje događaj na Zrću teško ubojstvo - tužiteljstvo se odlučilo za blažu kvalifikaciju.

"U ovom trenutku prema stanju stvari drugačije se nije moglo okvalificirati", smatraju iz Županijskog državnog odvjetništva. S obzirom na povijest sukoba kriminalnih organizacija budućnost nije bajna.

"Očekivanja će da će ovakih obračuna unutar balkanskog podzemlja, rekao bih, ovih odbjeglih škaljaraca i kavčana, biti još", upozorava Spasić.

Ostaje vjerovati da će sljedeći put službe svih zemalja uspjeti prevenirati ovakve hladnokrvne okršaje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene