Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glavna motivacija putovanje

U Zagrebu na cijepljenje protiv korone navalili i Rusi: "Došli smo primiti cjepivo koje je odobreno u Europskoj uniji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S pogoršanjem epidemiološke situacije poraslo je zanimanje za cijepljenje među građanima. Tako su prošlog tjedna vladale gužve na zagrebačkom Velesajmu, gdje se građani mogu doći cijepiti bez najave.

Gužve se očekuju i ovog tjedna, a već su se počeli stvarati redovi na punktovima za cijepljenje. Osim hrvatskih građana, po dozu cjepiva na punkt na Kajzerici došli su i strani državljani.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ususret blagdanima Svi su na nju već pomalo i zaboravili, a broj zaraženih i oboljelih raste: Stručnjaci su zabrinuti, upozoravaju na ključne preporuke Ilustracija Izvijestio USKOK Nova optužnica za lažne covid potvrde: Već šesta skupina okrivljenih

Ruski državljani koji su se organizirano došli cijepiti u Hrvatsku reporterki kanala N1 kazali su kako su došli po cjepivo koje je prihvaćeno u Europi, a glavna motivacija im je putovanje.

"Došli smo primiti cjepivo koje je odobreno u Europskoj uniji, kao što je Johnson&Johnson, jer mi smo iz Rusije i tamo ga nemamo, a dobili smo priliku cijepiti se ovdje", rekla je Marija iz Rusije, dodavši da je praktično što se to cjepivo prima u jednoj dozi.

Naime, jedna je ruska turistička agencija krajem rujna u ponudu uvrstila i putovanje u Hrvatsku kako bi se cijepili i otad je potražnja sve veća. Ruski se državljani u Hrvatskoj mogu cijepiti cjepivom Pfizera, Moderne ili Johnson&Johnsona, koje se prima samo u jednoj dozi, a ne moraju se prethodno najaviti.

Od utorka se u Zagrebu možete testirati na koronavirus na još jednom punktu. Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" uspostavio je novi punkt za drive-in testiranje na COVID-19 u Zagrebu na Velesajmu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene