Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija upozorava na moguće kraće zastoje u prometu od 14 sati na trasi od aerodroma Pleso do Mirogoja.


Od 14 do 15 sati, mogući su kraći zastoji prometa na trasi, od Zračne luke prema Gradskom groblju Mirogoj, kojom će prolaziti kolona s tijelom pok. predsjednika Hrvatskog sabora, g. Borisa Šprema, izvijestila je PU zagrebačka.

Vezani članci Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Nova regulacija: Policija će sutra zatvarati promet oko rotora, a idućeg tjedna zatvara se Jadranski most Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Opet promjena regulacije prometa oko zagrebačkog rotora: Radovi su ušli u drugu fazu

>> Posmrtni ostaci Borisa Šprema danas će biti dopremljeni u Hrvatsku

>> Damjan Šprem pokrenuo memorijalnu Facebook stranicu za oca

Saborsku komemoraciju moći ćete pratiti na Dnevnik.hr-u UŽIVO od 17 sati.

Sutra će povodom posljednjeg ispraćaja predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema na Gradskom groblju Mirogoj, Ulicom Hermana Bollea te Mirogojskom cestom od rotora do Remetske ceste na snazi će biti privremena regulacija prometa. S obzirom da će od 6 do 14 sati biti zabranjen promet, zaustavljanje i parkiranje za sva vozila osim za vozila s dozvolom, autobuse ZET-a i taxi vozila Ulicom Hermana Bollea te od 9 do 14 sati Mirogojskom cestom od Remetske do Aleje Hermana Bollea, bit će pojačane autobusne i tramvajske linije koje voze prema groblju Mirogoj.

U mrtvačnici na Mirogoju sutra će od 7:30 do 11:30 sati biti izloženi posmrtni ostaci, a uz lijes predsjednika Sabora bit će postavljene počasne straže, u kojima će se po šest osoba izmjenjivati svakih pet minuta. U zadnjoj počasnoj straži bit će najviši državni dužnosnici. Ceremonija posljednjeg ispraćaja počet će u 12 sati, obraćanjem premijera Milanovića i predsjednika države Josipovića. Crkveni obred ispraćaja vodit će monsignor Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

Pogrebna povorka potom će, u pratnji pripadnika Oružanih snaga i MUP-a, krenuti do grobnice, gdje će uz najviše državne počasti biti pokopani posmrtni ostaci Borisa Šprema. Ceremoniju ukopa glazbeno će pratiti Vojni orkestar Hrvatske vojske. Monsignor Mijo Gorski predvodit će misu zadušnicu u crkvi sv. Marka, s početkom u 18 sati.(Hina)