Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mira s aferom WhatsApp

Izbačeni HDZ-ovac niječe govor mržnje: ''Ovo mi izgleda kao cirkus. Ne znam podmeće li netko lokalnom HDZ-u''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom HDZ-u nema mira s aferom WhatsApp. Osmorka koja je optužena da je u WhatsApp i Viber grupama širila mržnju i poticala kolege da ne glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović, sve negira. Predsjednica suda časti, koja ih je iz stranke navodno izbacila, pisala je premijeru da to iz procedrualnih razloga ne može učiniti.

Osmero zagrebačkih HDZ-ovaca optuženih u aferi Whatsapp sve demantira. Kažu i kako im rješenje o izbacivanju iz stranke još nije stiglo. ''Govora mržnje sigurno u nas osam, ne mogu za ostale tvrditi, ali nas osam sigruno nije bilo ništa u tom smislu. Kampanja se vodila i za Europske izbore, svi smo bili aktivno uključeni i sad je dio nas uključen. Ja sam, konkretno, u gradskom stožeru za kampanju jer sam član jednog gradskog odbora'', kaže Krasnodar Raguž, jedan od izbačenih HDZ-ovaca. Kaže da nikada nisu govorili niti protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štete ugledu HDZ i službeno izbacio 8 članova zbog afere WhatsApp: "Širili su govor mržnje i bili nelojalni"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna whatsapp afera Izbačeni HDZ-ovci se požalili Europskoj pučkoj stranci: "Pokušalo se ocrniti nas, intelektualce i domoljube"

Whastapp i Viber grupe, kažu, koristile su za dnevno komentiranje medijskih napisa i televizijskih izvještaja o HDZ-u, a grupa se aktivirala nakon ratifikacije Istanbulske konvencije i koalicije HDZ-a s HNS-om. ''Bili su visoki dužnosnici unutra, bio je glasnogovornik stranke uključen. Apsolutno je sve bilo transparentno od prvog dana. Meni ovo izgleda zbilja kao jedan opći cirkus. Ne znam je li netko podmeće nacionalnom HDZ-u, gdje je problem nastao'', govori Raguž.

Osmorka je bila tema hitne telefonske sjednice gradskog predsjedništva na kojoj je zatraženo njihovo izbacivanje. A onda je uslijedio preokret. Predsjednica Časnog suda zagrebačkog HDZ-a Željka Žokalj naknadno je pisala premijeru kako ne može sudjelovati u donošenju stegovnih postupaka "bez provođenja postupaka i poštivanja procedura".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Burno u HDZ-u Afera WhatsApp ide dalje, Stier se ponovno oglasio: "Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli"

''Nije mi jasno zašto sada, nakon što je odluku donijela, problematizira tu istu odluku'', pita se Branko Bačić, predsjednik kluba zastupnika HDZ-a.

Obrazloženje smo tražili u sjedištu zagrebačkog HDZ-a, no dobili smo tek šturu SMS poruku predsjednika Andrije Mikulića. ''Zahvaljujem na ponuđenoj suradnji, no na navedenu temu, kao i na sve ostale koje se tiču HDZ-a, razgovaramo unutar zajednice. Hvala na razumijevanju'', poručio je Mikulić.

HDZ-ovi su ministri o ovoj temi ipak nešto rječitiji. ''Stranka je stabilna. Idemo u pobjedu, predsjednica je spremna i cijeli HDZ stoji iza nje'', kazao je Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Prozvani HDZ-ovci će, dobiju i ispisnice, pravdu tražiti na Visokom sudu časti, a bude li potrebno, i na Upravnom sudu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene