Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne mogu sudjelovati u tome''

Predsjednica Časnog suda zagrebačkog HDZ-a poslala pismo Plenkoviću, pobunila se zbog izbacivanja članova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Časnog suda GO HDZa-a Zagreb Željka Žokalj obratila se Andreju Plenkovića zbog afere WhatsApp koja je rezultirala izbacivanjem osmero članova HDZ-a zbog govora mržnje na društvenim mrežama.

Zbog afere WhatsApp i poruka mržnje koje su razmjenjivali na društvenim mrežama, osmero članova HDZ-a izbačeno je iz te stranke. Zbog toga se predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću obratila Željka Kokalj, predsjednica Časnog suda Gradskog odbora HDZ-a Zagreb, javlja N1.

U pismu predsjedniku stranke, Kokalj kaže da je izbacivanje članova iz stranke provedeno suprotno postupcima i procedurama propisanima Statuom HDZ-a te ističe da ona u tome ne može sudjelovati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štete ugledu HDZ i službeno izbacio 8 članova zbog afere WhatsApp: "Širili su govor mržnje i bili nelojalni"

''Smatram neprihvatljivim da jedna narodna i stožerna državotvorna stranka koja je stvarala samostalnu i neovisnu hrvatsku državu i koja promiče hrvatske nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti zahtjeva od Časnog suda GO HDZ-a Grada Zagreba da hitno/odmah u jednom danu/večeri, bez provođenja postupaka i poštivanja procedura, donose odluke o stegovnim postupcima za osam (8) članova HDZ-a'', navodi Kokalj u pismu predsjedniku stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna whatsapp afera Izbačeni HDZ-ovci se požalili Europskoj pučkoj stranci: "Pokušalo se ocrniti nas, intelektualce i domoljube"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) UPUTIT ĆE PREPORUKE Plenković o aferi WhatsApp: "Žao mi je što nisam ranije znao za to, ali sada će nadležne stranačke organizacije poduzeti mjere''

Predsjednica zagrebačkog HDZ-a ističe da smatra kako, s obzirom na to HDZ svojim Stautom kao središte političke ističe demokraciju i poštivanje temeljnih ljudskih prava, svaki član protiv kojeg je pokrenut stegovni postupak ''ima pravo iznošenja obrane i prilaganja dokaza, a na Časnom sudu je utvrditi sve činjenice, a tek potom donijeti odluku o težini povrede obveze člana HDZ-a i izreći adekvatnu stegovnu mjeru''.

''Na kraju ističem, u konkretno pokrenutim stegovnim postupcima ne želim sudjelovati na način kako je to zamišljeno. Nije riječ o neposluhu već naprosto takav način protivi se mojem integritetu i dugogodišnjem iskustvu u izradi i primjeni zakona te važnosti poštivanja procedura", stoji u pismu predsjednice Časnog suda GO HDZ-a Zagreb.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene