Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u HDZ-u

Afera WhatsApp ide dalje, Stier se ponovno oglasio: "Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se afera WhatsApp u redovima HDZ-a. Davor Ivo Stier ponovno se oglasio na Facebooku nakon što ga je stranka prozvala jer se usprotivio najavljenim sankcijama za HDZ-ovce koji u grupama na WhatsAppu i Viberu agitiraju za kandidate drugih stranaka.

"Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli. Ako je netko tuđu slobodu ugrozio, zakon predviđa primjerenu kaznu. Nisam osobno upoznat sa slučajevima prijetnje, ali ako netko zna za njih, već ih je morao prijaviti nadležnim državnim institucijama. I ne smije se širiti strah. “Ne bojte se” bila je ohrabrujuća poruka Svetog Ivana Pavla II. Ona mi je najdraža, ali prikladna je i ova Franklina Delana Roosevelta: “Ne trebamo se bojati ničeg osim straha”, poručio je Stier. 

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. Okupljanje HDZ-a Butković odgovorio novinarima: "Pa šta nema pametnijeg čovjeka u Hrvatskoj?"

Podsjetimo, nakon HDZ-ove najave sankcija za članove koji šire govor mržnje, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ, Stier je podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio - Ne bojte se! citirajući pritom papu Ivana Pavla II.

HDZ  mu je na to poručio kako je za njih neprihvatljivo da bilo koji član u grupama koje se organiziraju pod nazivom i simbolima HDZ-a širi govor mržnje i prijetnje te agitira za kandidate drugih stranaka.

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene