Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Davor Ivo Stier (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nastavlja se afera WhatsApp u redovima HDZ-a. Davor Ivo Stier ponovno se oglasio na Facebooku nakon što ga je stranka prozvala jer se usprotivio najavljenim sankcijama za HDZ-ovce koji u grupama na WhatsAppu i Viberu agitiraju za kandidate drugih stranaka.


"Želimo graditi Hrvatsku temeljenu na slobodi, ne na kontroli. Ako je netko tuđu slobodu ugrozio, zakon predviđa primjerenu kaznu. Nisam osobno upoznat sa slučajevima prijetnje, ali ako netko zna za njih, već ih je morao prijaviti nadležnim državnim institucijama. I ne smije se širiti strah. “Ne bojte se” bila je ohrabrujuća poruka Svetog Ivana Pavla II. Ona mi je najdraža, ali prikladna je i ova Franklina Delana Roosevelta: “Ne trebamo se bojati ničeg osim straha”, poručio je Stier. 

Vezani članci Miro Kovač Miro Kovač: "Mislim da je Plenković nesretan zbog ostavke Jenelića, on je bio njegov izbor" Sastanak vrha HDZ-a HDZ protiv HONG-a: "Postupanje te inicijative nema veze sa strankom"

Podsjetimo, nakon HDZ-ove najave sankcija za članove koji šire govor mržnje, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ, Stier je podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio - Ne bojte se! citirajući pritom papu Ivana Pavla II.

HDZ  mu je na to poručio kako je za njih neprihvatljivo da bilo koji član u grupama koje se organiziraju pod nazivom i simbolima HDZ-a širi govor mržnje i prijetnje te agitira za kandidate drugih stranaka.