Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Nakon što je ministar obrazovanja Radovan Fuchs poručio nastavnicima da satnicu mogu prilagoditi Svjetskom nogometnom prvenstva, roditelji jedne zadarske srednje škole dobili su poruku da će škola u srijedu zbog utakmice hrvatske reprezentacije završiti ranije.


Roditeljima jedne srednje škole u Zadru stigla je poruka da je Nastavničko vijeće odlučilo da će u srijedu nastava biti skraćena zbog utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Budući da utakmica počinje u 11, djeca će sa školom biti gotova u 10:30. Za učenike koji to žele, škola će organizirati gledanje utakmice u svojim prostorijama.

Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 4 Policija objavila detalje užasa u američkom klubu: "Dva heroja su mu se suprotstavila i spriječila nastavak ubijanja"

Za sve to je školi potrebna suglasnost roditelja, budući da ne želi preuzeti odgovornost za nezgode ili incidentne koji bi se mogli dogoditi nakon završetka nastave, objavila je na svojem Twitter profilu reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Podsjetimo, ministar obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da će se u školama moći gledati utakmice, ali da će se propušteno gradivo morati nadoknaditi.

"Zašto mislite da profesori trebaju dopuštenje za nešto? Oni sami slažu satnicu predavanja. Ako budu mogli, gledat će utakmice", odgovorio je ministar obrazovanja Radovan Fuchs na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV.

Snijeg u Delnicama - 2 FOTO/VIDEO Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom: "Normalno je da ga ima u studenom. Ali nismo očekivali baš ovoliko..."

Fuchsovu je izjavu komentirala i bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

"Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru", napisala je te dodala da "nije jasno koji se odgojni i obrazovni ishodi ostvaruju gledanjem utakmica".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju