Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv lokalnog stožera

U Zadarskoj županiji 355 osoba iz potresom pogođenog područja: "Ako trebate bilo kakvu pomoć, javite nam se"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji koje su nakon potresa smještene u Zadarskoj županiji, kao i njihove domaćine, lokalni Stožer pozvao je da se jave ukoliko trebaju bilo kakvu pomoć.

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije u nedjelju su izvijestili kako je na njihovom području nakon potresa u Banovini trenutačno smješteno 355 osoba s područja Sisačko-moslavačke županije

Pročitajte i ovo Đurđa Dražetić iz Sibića Stanje je teško Da ne spavaju pod zvijezdama pobrinuli su se dobri ljudi. Ali nije lako: "1991. sam bježala... Sada sam stara, da budem negdje na tuđem pragu… ne mogu" Andrija Jarak U Sisku predstavljene mjere Andrija Jarak iz Petrinje: "700 poduzetnika zbog potresa je ostalo bez prostora za rad i to je problem, a vremena nema"

"Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail stozercz@zadarska-zupanija.hr", poručili su.

Razoran potres magnitude 6,2 po Richteru pogodio je Petrinju, Sisak i Glinu 29. prosinca 2020. U potresu je poginulo sedam osoba, brojni stanovnici gradova i okolnih sela još uvijek su bez sigurnog smještaja. Nakon potresa, koji se osjetio u gotovo cijeloj zemlji, ali i susjednim državama, Hrvatska se solidarizirala s potresom najgore pogođenom županijom. Mnogi su u svoje slobodne smještaje primili obitelji koje su ostale bez doma. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene