Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivi ulagačima

ODLIČNE VIJESTI IZ HRVATSKE U ovom gradu zapošljavanje u uzletu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeli su sa stotinjak pari cipela dnevno, a danas rade i do 200 pari. Plan im je povećati proizvodnju na 400 pari cipela na dan.

Vukovar je u proteklih šest mjeseci dobio tvornicu za proizvodnju lijekova, obuće i remenja. U kratkom je roku u proizvodnji posao dobilo dvije stotine radnika. Gotovo 20 posto smanjen je broj nezaposlenih u odnosu na prošlu godinu, a grad na Dunavu zanimljiv je ulagačima zbog brojnih paketa poticajnih mjera koje se nude.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Ivan Penava Nakon masovne tučnjave Javio se HDZ: ''Penavine poruke su da je nasilno ponašanje nekad dozvoljeno, nekad ne''

Prije 17 godina započeo je s proizvodnjom ljekovitog bilja - Danas osvaja Europu

U rukama gospođe Nade počinje proizvodnja. U toj će se proizvodnji uskoro otvoriti novih 60 radnih mjesta. Izrađuju radne i zaštitne cipele i čizme za vatrogasce, policiju i vojsku, a obuća koju oni izrade prodaje se po cijelom svijetu. Uz njihov je rad vezana i velika odgovornost jer kupac, stranac, vrlo je zahtjevan. Upravo zbog toga provjeravaju svaki detalj.

'Poslije svega onoga što nam se desilo neka se i lijepe vijesti čuju o nama', rekla je radnica Nada Simić.

I u proizvodnji remenja u posljednja tri mjeseca zaposleno je više od 40 ljudi, a čak 80% robe izvoze.

'Ova tvrtka ima veliki potencijal za izvoz. Tu se može raditi preko 90% proizvoda za izvoz i to je jedna od dobrih stvari u našem gospodarstvu', kazao je direktor tvrtke Ivan Matić te dodao kako je recept za uspjeh upravo ulaganje je u modernu proizvodnju.

Porasla nam industrijska proizvodnja, a broj nezaposlenih pao ispod 300.000

Počeli su sa stotinjak pari cipela dnevno, a danas rade i do 200 pari. Plan im je povećati proizvodnju na 400 pari cipela na dan.

Grad Vukovar zanimljiv investitorima

'Jedino u gradu Vukovaru svako radno mjesto prilikom uplate doprinosa dobije 50% nazad doprinosa na mirovinsko i zdravstveno osiguranje', kazao je vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava.

Budućnost 2 337 nezaposlenih Vukovaraca zasigurno će krojiti, novi ulagači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene